Senátorka Zwyrtek Hamplová: Pro mne se na práci v Senátu nic zásadního nemění

04.10.2024 6:03 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k žádosti o vstup do senátorského klubu ANO.

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Pro mne se na práci v Senátu nic zásadního nemění
Foto: Archiv PL
Popisek: Senátorka Jana Zwyrtek Hamplová

Bouře ve sklenici vody… vstúpiť, nevstúpiť, aneb “vzali se?”

Tak se ke mne doneslo, že Seznam napsal, jak mne senátní klub ANOaSOCDEM, kde jsem požádala o přijetí, údajně nepřijal. No… bylo by to asi trochu zvláštní, protože iniciativa, abych členství v klubu zvážila a požádala o něj, přišla právě ze strany klubu, protože mne by to, přiznám se, asi hned po volbách nenapadlo. Ale se současnými členy klubu máme dvouletou osobní zkušenost z opozičních lavic, nepochybně k mému rozhodnutí přispěla nejen regionální, ale i názorová blízkost s Oldřichem Hájkem, novým nezávislým senátorem právě za ANO, jehož jsem v druhém kole voleb výrazně podpořila, a důvody klubu jsem chápala - vzájemné posílení na půdě Senátu po aktuálním výsledku voleb.

Pragmaticky jsem tedy nabídku uvážila, poradila se s pár lidmi, svým voličům, médiím a veřejnosti vysvětlila důvody v tiskové zprávě, aby tento krok pochopili, a nechala věci plynout s tím, že jsme s klubem předběžně dohodnuti a nyní jde o formality. Byl to také klub, kdo mi ihned poslal vzor přihlášky…

Po jednání klubu v úterý mi bylo sděleno jeho zástupcem, že členkou bych se měla stát po ustavujícím zasedání pléna Senátu, které se bude konat v závěru října. Tedy zcela jasná komunikace…To je celé. Klub tedy dnes celou noc “bráním” proti reakcím na ten článek, že mne odmítl, protože to není prostě pravda - ještě se totiž ani nerozhodovalo.

Proto textu článku nedůvěřuji, protože mé informace jsou jiné a hlavně byl jiný celý “děj”. Musím říct, že to celé beru s nadhledem, protože vím, že by se patrně někomu nehodilo, kdybych odborně i početně klub posílila, a že snaha tomu zabránit tu může být, ale s tím už nic nenadělám. Jsem zvyklá jednat na rovinu a  samostatně, a toto celé je bouře ve sklenici vody.

Pro mne se totiž na práci v Senátu nic zásadního nemění. Jen chci využít nabídky klubu a pracovat i spolu s ním efektivněji. Kdo v tom hledá cokoli jiného, mýlí se. Silný klub opoziční strany Senátu prospěje, spolupracovali bychom nepochybně i bez oné nabídky, tak jako doposud napříč politickým spektrem, půjde-li v senátu o dobrou věc. Neodlišuji podle značek, ale podle toho, o co jde. 

Usmívám se jediné věci - že úplně rutinní záležitost je opět v titulcích… mne na tom serveru ale musí milovat… A to už ani nepřipomínám, jak absurdní je podobný text vůči mé osobě, která osobně podpořila v prezidentských volbách Andreje Babiše proti Petru Pavlovi. Tedy čekala jsem spíše “poprask” kolem toho, že jsem se s klubem dohodla a o členství požádala, než něco takového, co vyrobil daný server…

Tomu přece musí být jasné, že v případě mé osoby je členství v jakémkoli klubu druhotné - maximálně může posílit ten klub - v očích voličů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Aktuálně:

Zdá se mi to, nebo se ODS tak zalekla toho, že byste se spojil s ANO, že vám je údajně nabízeno být ministrem? A ještě k celé té kolizi ve vládě. Vy už jste řekl, že jste na premiéra žádný tlak nevyvíjel, ale jak si vysvětlit, že Fiala najednou tak otočil? Nemyslíte, že by bylo na místě to vysvětlit...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 2 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): Naši kampaň proti obtěžování v MHD považuje většina lidí za užitečnou

8:02 Hřib (Piráti): Naši kampaň proti obtěžování v MHD považuje většina lidí za užitečnou

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke kampani proti obtěžování v MHD.