Štěpánek (Trikolora): Věc - stížnost na stanici ČRo Plus

08.07.2024 13:02 | Monitoring

Komentář Ondřeje Konráda „Ševčík oknem zpět“, který odvysílala a také ve zvukové i písemné podobě na svém webu zveřejnila stanice ČRo Plus je plný lží, nepodložených osobních útoků a propagace totalitních praktik.

Štěpánek (Trikolora): Věc - stížnost na stanici ČRo Plus
Foto: Hana Brožková
Popisek: Petr Štěpánek

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání
Škrétova 44/6
120 00 Praha 2

Rada Českého rozhlasu
Vinohradská 12
120 99  Praha 2

Věc: stížnost na stanici ČRo Plus                                                                                                              

Vážení členové rady!

Komentář Ondřeje Konráda „Ševčík oknem zpět“, který odvysílala a také ve zvukové i písemné podobě na svém webu zveřejnila stanice ČRo Plus je plný lží, nepodložených osobních útoků a propagace totalitních praktik. Je to přímo exemplární ukázka toho, jak publicistika v médiu veřejné služby nemá vypadat.

Ve skutečnosti ale nejde pouze o tento jeden komentář zastydlého normalizátora Konráda, problém stanice ČRo Plus je daleko širší, neboť tato stanice je dlouhodobě hlásnou troubou pouze jednoho ideového a politického pohledu na svět. Politika i svět jsou ale mnohem pestřejší. Za peníze všech Český rozhlas názorově uspokojuje pouze jednu minoritu.

Dle zákona o Českém rozhlase (484/1991 Sb., § 2, odst. 2) jsou hlavními úkoly veřejné služby v oblasti rozhlasového vysílání zejména „poskytování objektivních, ověřených, ve svém celku vyvážených a všestranných informací pro svobodné vytváření názorů“ a „přispívání k právnímu vědomí obyvatel České republiky“.

Publicistika provozovaná na tento způsob není ani objektivní, ani ověřená, ani ve svém celku vyvážená a všestranná a už vůbec nepřispívá k právnímu vědomí obyvatel České republiky.

A za těchto okolností usiluje Český rozhlas o navýšení rozhlasových poplatků? To je výsměch a plivání do tváře nemalé části české veřejnosti.

S pozdravem

Mgr. Petr Štěpánek,
v letech 1994 – 2006 člen a místopředseda Rady pro rozhlasové a televizní vysílání

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Článek byl převzat z Profilu Mgr. Petr Štěpánek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jan Lipavský byl položen dotaz

Peníze a kariéra jsou pro vás evidentně na prvním místě

Jestli máte takový problém s tím být Pirát, proč jste stranu neopustil dřív, než se jí přestalo dařit? Možná teď zůstanete dál ministr, možná si pak vysloužíte nějaký dobrý flek, ale to je vám jedno, jak jste se zachoval jako člověk? Bartoš vás kdysi bránil a zastával se vás a co jste udělal vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KSČM: Vláda dál zadlužuje Českou republiku na úkor občanů

14:12 KSČM: Vláda dál zadlužuje Českou republiku na úkor občanů

Poslední týdny na české politické scéně jsou spojeny nejen s krajskými a senátními volbami, ale i ps…