Válková (ANO): Aby Senát plnil roli, pro kterou byl zřízen, je třeba změnit jeho složení

04.08.2024 10:21 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke kandidatuře do Senátu

Válková (ANO): Aby Senát plnil roli, pro kterou byl zřízen, je třeba změnit jeho složení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Helena Válková

Ráda bych vás, milí spoluobčané, informovala, že kandiduji ve volebním obvodu č. 41 Benešov na senátorku. Volby se uskuteční 20. a 21. září 2024. Tento krásný region dobře znám. V Benešově se narodila moje maminka a já jako dítě navštěvovala své prarodiče žijící poblíž Vlašimi. Mám zde také svou poslaneckou kancelář, ve které mě řada z vás již navštívila.

Vím, že má kandidatura v Benešově nebude vůbec snadná, protože jsem v tomto senátním obvodu jediná, která nebude podporovaná jako ostatní kandidáti do Senátu vládními stranami, ale opozičním hnutím ANO. Jako právnička a poslankyně s dlouholetými zkušenostmi z praxe i legislativní činností jsem připravena tuto výzvu přijmout.

Jsem přesvědčena, že v Senátu je třeba, aby i hnutí ANO mělo někoho, kdo rozumí právu a bude hájit zájmy těch, na které ostatní rádi zapomínají. Jsou to nejen ohrožené děti, senioři, zdravotně či sociálně znevýhodněné skupiny našich spoluobčanů, ale i šikovní mladí lidé, kterým chybí dobré, prakticky profesně zaměřené vzdělání. Celý život učím na vysokých školách, ale dobře vím, že je nyní nejvyšší čas posílit i regionální školství. Jedině tak bude mít i tato část mladé generace lepší šance dosáhnout ekonomické prosperity.

Dovolte mně ještě pár slov k tomu, čemu jsem se v nedávné minulosti věnovala a co přineslo pozitivní výsledky pro nás pro všechny:

  • Jsem iniciátorkou a spoluzakladatelkou Probační a mediační služby v České republice.
  • Bezprostředně jsem se podílela na vybudování nového systému soudnictví pro mládež a na přípravě zákona o obětech trestných činů, který rozšiřuje jejich finanční, odbornou i právní pomoc ze strany státu.
  • Iniciovala jsem vytvoření nové instituce dětského ombudsmana a v současné době se podílím na legislativním procesu jeho schvalování.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Zuzana Moravčíková byl položen dotaz

Máte zkušenosti na post hejtmanky?

Dobrý den, dočetla jsem se, že jste v zastupitelstvu KH a ještě v opozici, takže komunálem jste neprolezla. Nelíbilo se mi, že osočujete lídra za ČSSD Řiháka- je určitě lepší než vy. Jde vám o sebe nebo o ČSSD? Kdyby vám šlo o stranu, tak se přeci chováte jako politik a nepoškozujete stranu vašimi v...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Kuba: Najděte si čas na prevenci

14:07 Hejtman Kuba: Najděte si čas na prevenci

Jihočeský kraj a Všeobecná zdravotní pojišťovna zvou všechny, kdo se zajímají o svůj zdravotní stav,…