Válková (ANO): Aby Senát plnil roli, pro kterou byl zřízen, je třeba změnit jeho složení

04.08.2024 10:21 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke kandidatuře do Senátu

Válková (ANO): Aby Senát plnil roli, pro kterou byl zřízen, je třeba změnit jeho složení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Helena Válková

Ráda bych vás, milí spoluobčané, informovala, že kandiduji ve volebním obvodu č. 41 Benešov na senátorku. Volby se uskuteční 20. a 21. září 2024. Tento krásný region dobře znám. V Benešově se narodila moje maminka a já jako dítě navštěvovala své prarodiče žijící poblíž Vlašimi. Mám zde také svou poslaneckou kancelář, ve které mě řada z vás již navštívila.

Vím, že má kandidatura v Benešově nebude vůbec snadná, protože jsem v tomto senátním obvodu jediná, která nebude podporovaná jako ostatní kandidáti do Senátu vládními stranami, ale opozičním hnutím ANO. Jako právnička a poslankyně s dlouholetými zkušenostmi z praxe i legislativní činností jsem připravena tuto výzvu přijmout.

Jsem přesvědčena, že v Senátu je třeba, aby i hnutí ANO mělo někoho, kdo rozumí právu a bude hájit zájmy těch, na které ostatní rádi zapomínají. Jsou to nejen ohrožené děti, senioři, zdravotně či sociálně znevýhodněné skupiny našich spoluobčanů, ale i šikovní mladí lidé, kterým chybí dobré, prakticky profesně zaměřené vzdělání. Celý život učím na vysokých školách, ale dobře vím, že je nyní nejvyšší čas posílit i regionální školství. Jedině tak bude mít i tato část mladé generace lepší šance dosáhnout ekonomické prosperity.

Dovolte mně ještě pár slov k tomu, čemu jsem se v nedávné minulosti věnovala a co přineslo pozitivní výsledky pro nás pro všechny:

  • Jsem iniciátorkou a spoluzakladatelkou Probační a mediační služby v České republice.
  • Bezprostředně jsem se podílela na vybudování nového systému soudnictví pro mládež a na přípravě zákona o obětech trestných činů, který rozšiřuje jejich finanční, odbornou i právní pomoc ze strany státu.
  • Iniciovala jsem vytvoření nové instituce dětského ombudsmana a v současné době se podílím na legislativním procesu jeho schvalování.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Trikolora: Ze řetězu utržení blázni evidentně chtějí rozpoutat 3. světovou válku

22:28 Trikolora: Ze řetězu utržení blázni evidentně chtějí rozpoutat 3. světovou válku

Stanovisko Trikolory k rezoluci Evropského parlamentu.