Vanka (ANO): Nebudu v Senátu jen schvalovací automat zákonů pro vládu

16.09.2024 6:23 | Monitoring

Pokud mi dáte tu možnost, věřte, že za vás budu v Senátu kopat, co to půjde. A přitom budu používat selský rozum, své zkušenosti i vaše podněty.

Vanka (ANO): Nebudu v Senátu jen schvalovací automat zákonů pro vládu
Foto: plzensky-kraj.cz
Popisek: Petr Vanka

Milí sousedé, obyvatelé severního Plzeňska a Rokycanska,

jsem tak trochu rozzlobený a rozhořčený občan, který tady žije s vámi. Vadí mi možná stejné věci jako vám. To, že někdo nesmyslně nařizuje věci, které nám znepříjemňují život. Připevněná plastová víčka k lahvi, o které mám pocit, že se moje malá vnučka pokaždé řízne do rtu, neustálé umělé zvedání cen energií. Vadí mi neúcta k seniorům. Přitom oni tento stát vybudovali, my stavíme na jejich základech. Zaslouží si náš respekt a ne neustálé označování za příživníky.

Vadí mi, když vláda přijímá zákony, kterými pak hází doslova klacky pod nohy našim starostům i nám na kraji. Je toho bohužel hodně... Proto jsem se rozhodl kandidovat do Senátu Parlamentu ČR.

Senátor má možnost navrhovat a také schvalovat zákony, které pak mají přímý dopad na naše životy. Jako krajský náměstek, který se dnes a denně setkává nejen se starosty, ale i s obyčejnými lidmi, znám potřeby obyvatel, žijících ve městech, v obcích i v malých vesničkách. Většina senátorů je po volbách neviditelná! Kolikrát byl současný senátor ve vaší obci? Většina naslibuje hory doly, na šest let zmizí a objeví se s nesmyslnými sliby tři měsíce před volbami. I to mi vadí. A tak mám jedinou možnost, kandidovat sám a něco změnit.

Petr Vanka

  • ANO 2011
  • náměstek hejtmana Plzeňského kraje, kandidát do Senátu
  • 1. vicehejtman

Pokud mi dáte tu možnost, věřte, že za vás budu v Senátu kopat, co to půjde. A přitom budu používat selský rozum, své zkušenosti i vaše podněty.

Co byste měli před volbami vědět

Anketa

Má cenu jít ke krajským a senátním volbám?

93%
5%
hlasovalo: 7552 lidí

  • Nebudu v Senátu jen schvalovací automat zákonů pro vládu
  • Vím, co města a obce tíží nejvíce. Budu navrhovat a schvalovat zákony, které mohou pomoci. Nesouhlasím s násilným slučováním obcí.
  • Nezvedl bych ruku pro emisní povolenky, které přímo zatěžují peněženky občanů. Ani pro Green Deal, který omezuje občany nebo zvyšování poplatků za televizi a rozhlas.
  • Nikdy nekývnu na omezování osobních svobod občanů, každý má právo se rozhodnout.
  • Nesouhlasím s dalším zvyšováním věku odchodu do důchodu.

Proč chci iniciovat zákon o fungování pracovních agentur?
Všichni řeší, že se na ulici válejí bezdomovci. A jsou to z velké části i lidé, kteří sem přišli za prací. Už ale nepracují a skončili na ulici. A to je důsledek nedostatečného zákona. Jde o zodpovědnost pracovních agentur. Není možné zaměstnance pouze přivézt, a pak už se o ně nepostarat.

Proč bych nikdy neschválil novelu zákona o RUD (rozpočtovém určení daní)?
Protože dopadá negativně na rozpočty měst a obcí. Obcím se nemůžou stále ubírat finance. Kde by byly bez pomoci kraje?

Krajské a senátní volby 2024 se konají 20.-21. září. Senátora si volíte na období šesti let. Pokud se nerozhodne v prvním kole, je důležité svého kandidáta podpořit i v druhém kole 27.-28. září. Volební obvod číslo 8 zahrnuje severní Plzeňsko, Rokycansko a také část Berounska.

Do Senátu kandiduji poprvé. Vím, že mé nabyté zkušenosti v politice a můj životní postoj mi umožní být dobrým senátorem.

Článek byl převzat z Profilu Petr Vanka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Referendum - upřesnění

Dobrý večer, přečetla jsem si Vaši odpověď na dotaz od jiné uživatelky s názvem "referendum". Dále jsem si prostudovala Vás odkaz na tuto odpověď a zajímá mě bod 1e) v němž se v podstatě píše, že v referendu nebudou mít občané možnost hlasovat o členství v mezinárodních organizacích.. Nebo se pletu...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Emisní povolenky na vytápění budov – lumpárna EU zdražující bydlení

11:05 Vích (SPD): Emisní povolenky na vytápění budov – lumpárna EU zdražující bydlení

Část EU, kde často nesněží, nutí druhou část EU, aby platila do rozpočtu víc. Je to fér?