Zdechovský (KDU-ČSL): Od začátku války říkám, že je potřeba posílit bezpečnost občanů v EU

27.07.2024 20:11 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k bezpečnosti obyvatel EU.

Zdechovský (KDU-ČSL): Od začátku války říkám, že je potřeba posílit bezpečnost občanů v EU
Foto: Archiv TZ
Popisek: Tomáš Zdechovský, poslanec Evropského parlamentu za KDU-ČSL

Víc peněz pro EUROPOL!?

Od začátku války říkám, že je potřeba posílit bezpečnost občanů v Evropské unii. Skvělou službu v této činnosti odvádí EUROPOL – ten se ale dlouhodobě potýká s nedostatkem financí a lidí.

Pokud chceme, aby nadále pracovníci této agentury odváděli dobrou práci, musíme jim pomoct. Slíbili jsme to. Evropská komise sice agenturu chválí, ale její rozpočet drží zkrátka. Podávám proto pozměňovací návrh, jehož cílem je navýšit rozpočet Europolu na rok 2025 o 30 milionů EUR a také zřídit 55 nových míst pro tzv. dočasné agenty. Europolu byly v posledních letech přiděleny nové a rozšířené úkoly, které vycházejí z politik a legislativy EU, jako je interoperabilita, plné provedení nařízení o teroristickém obsahu online, zákon o digitálních službách, směrnice o výměně informací, zákon o umělé inteligenci atd. Europol nebude schopen plně plnit své další úkoly bez dostatečného posílení svých zdrojů.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Antonín Seďa byl položen dotaz

Sobotka lhal v TV Nova, vyhodíte ho z ČSSD?

Dnes 26.5.2017 cca ve 20:10 hod. sdělil Sobotka národu, že na rozdíl od Prezidenta jednal podle pravidel. Zamlčel ale skutečnost, že porušil Koaliční smlouvu. Před půl rokem neodvolání Hermana odůvodnil právě touto smlouvou. Lhal tedy tehdy nebo dnes. Vyvodí z toho Vaše strana už konečně nějaký důsl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Dočasný agent... to je něco jako dočasný pobyt?, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseTen vzadu , 27.07.2024 20:17:38

|  5 |  0

Další články z rubriky

Bednář (ANO): Povolání politik. A proč ne?!

8:13 Bednář (ANO): Povolání politik. A proč ne?!

Politika? Profese jako každá jiná.