Zdechovský (KDU-ČSL): Podivná reklamní kampaň s krvavou olympiádou

31.07.2024 20:07 | Monitoring

Některé firmy nepřestávají překvapovat originalitou způsobů vlastní propagace. Třeba společnost Adidas, světoznámý výrobce sportovního oblečení a obuvi.

Zdechovský (KDU-ČSL): Podivná reklamní kampaň s krvavou olympiádou
Foto: Archiv TZ
Popisek: Tomáš Zdechovský, poslanec Evropského parlamentu za KDU-ČSL

Ta se loni rozhodla pro dost neobvyklou reklamní kampaň, kde měli dámské plavky předvádět muži. Jak se dalo očekávat, reklama se většinou nesetkala s příliš nadšenými reakcemi.

Laťka letos překonána

Letos si společnost Adidas zřejmě vytkla za cíl přijít s něčím ještě bizarnějším. Představila totiž boty, které mají být připomínkou mnichovské olympiády v roce 1972, na níž palestinští teroristé z hnutí Černé září unesli a zmasakrovali izraelské sportovce.

Jako tvář této retrokolekce byla navíc vybrána známá modelka Bella Hadidová. Ona sama se stejně jako její otec netají svými propalestinskými názory a nedávno dokonce bagatelizovala utrpení izraelských rukojmích zadržovaných Hamásem.

Pokoušela se tvrdit, že únosci z Gazy zacházeli se zajatci humánně, protože pro jednoho z nich prý dokonce upekli narozeninový dort (ZDE). Účastnila se také demonstrací, při nichž měla skandovat heslo „Od řeky k moři bude Palestina svobodná“ (From the river to the sea Palestine will be free), které fakticky volá po zničení Izraele.

Kritika na sebe nenechala dlouho čekat

Firma Adidas se za svoji reklamu omluvila a raději ji stáhla. Nejspíše ale nešlo o zdaleka poslední počin tohoto druhu. Aspoň pokud vycházíme z nedávného prohlášení společnosti: ,Budeme se i nadále snažit prosazovat rozmanitost a rovnost ve všem, co děláme.“

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Antonín Seďa byl položen dotaz

Sobotka lhal v TV Nova, vyhodíte ho z ČSSD?

Dnes 26.5.2017 cca ve 20:10 hod. sdělil Sobotka národu, že na rozdíl od Prezidenta jednal podle pravidel. Zamlčel ale skutečnost, že porušil Koaliční smlouvu. Před půl rokem neodvolání Hermana odůvodnil právě touto smlouvou. Lhal tedy tehdy nebo dnes. Vyvodí z toho Vaše strana už konečně nějaký důsl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Šedesát EU poslanců si říká o třetí světovou. Já chci mír

22:14 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Šedesát EU poslanců si říká o třetí světovou. Já chci mír

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dopisu Jana Farského, který vyzývá, aby mocnosti zr…