Klaus v TV zpráskal vládu, poslanec ODS dodává: Džbán se rozbil

18.12.2012 16:42 | Zprávy

Způsob odvolání generála Picka z ministerstva obrany Karolínou Peake byl vulgární a poškozující zájmy naší země v očích zahraničních partnerů. Takto nekompromisně krok nové ministryně hodnotí prezidentu Klausovi blízký poslanec ODS Boris Šťastný. A naznačil, že by to zároveň mohlo předznamenat její konec.

Klaus v TV zpráskal vládu, poslanec ODS dodává: Džbán se rozbil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Boris Šťastný

Během svého tradičního předvánočního vystoupení v Partii na TV Prima Family se prezident republiky Václav Klaus pozastavoval nad řadou sporných kroků Nečasovy vlády a opakovaně je kritizoval. Šlo o způsob provedení vyrovnání státu s církvemi, zvyšování daní, důchodovou reformu, i počínání Karolíny Peake na ministerstvu obrany.

V rozhovoru pro ParlamentníListy.cz to komentuje vládní poslanec Boris Šťastný za ODS, který má přitom osobně i názorově blízko k prezidentu Václavu Klausovi.

Debata na téma církevních restitucí je podle Šťastného už mrtvá. „Jsem přesvědčený, že argumentů zaznělo hodně a měly intenzivně zaznívat v průběhu dohadování koaliční smlouvy a programového prohlášení vlády. V tuto chvíli dále celou tu věc rozpitvávat nemá cenu, zákon byl schválen,“ konstatoval poslanec.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Proč právě teď odvoláváte Bartoše?

Nevěřím, že je za tím fiasko s digitalizací stavebního řízení, kdyby ano, vyhodil byste ho už dřív. Proč tak najednou? A co pozitivního podle vás teď změní nový ministr? Vždyť než se zorientuje, bude problém narůstat a za rok jsou volby.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vyhrál Putin.“ Rakušanův muž nadával voličům. Pak prasklo, z jaké je rodiny

4:40 „Vyhrál Putin.“ Rakušanův muž nadával voličům. Pak prasklo, z jaké je rodiny

Vítězem krajských a senátních voleb je prý Rusko. Takový závěr vyvodil středočeský poslanec hnutí ST…