Klaus v TV zpráskal vládu, poslanec ODS dodává: Džbán se rozbil

18.12.2012 16:42 | Zprávy

Způsob odvolání generála Picka z ministerstva obrany Karolínou Peake byl vulgární a poškozující zájmy naší země v očích zahraničních partnerů. Takto nekompromisně krok nové ministryně hodnotí prezidentu Klausovi blízký poslanec ODS Boris Šťastný. A naznačil, že by to zároveň mohlo předznamenat její konec.

Klaus v TV zpráskal vládu, poslanec ODS dodává: Džbán se rozbil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Boris Šťastný

Během svého tradičního předvánočního vystoupení v Partii na TV Prima Family se prezident republiky Václav Klaus pozastavoval nad řadou sporných kroků Nečasovy vlády a opakovaně je kritizoval. Šlo o způsob provedení vyrovnání státu s církvemi, zvyšování daní, důchodovou reformu, i počínání Karolíny Peake na ministerstvu obrany.

V rozhovoru pro ParlamentníListy.cz to komentuje vládní poslanec Boris Šťastný za ODS, který má přitom osobně i názorově blízko k prezidentu Václavu Klausovi.

Debata na téma církevních restitucí je podle Šťastného už mrtvá. „Jsem přesvědčený, že argumentů zaznělo hodně a měly intenzivně zaznívat v průběhu dohadování koaliční smlouvy a programového prohlášení vlády. V tuto chvíli dále celou tu věc rozpitvávat nemá cenu, zákon byl schválen,“ konstatoval poslanec.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Chápete, jak někdo může ještě dnes kandidovat za STAN?

Už ten název je zavádějící. Starostové jsou ve všech stranách. Nedůvěruhodní, vedou občany do stoupy. Místo vládnutí vyvěšují na budovách jakési divné vlajky s umrlčím pytel. Co více dodat. Bylo by toho mnoho.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vyhrál Putin.“ Rakušanův muž nadával voličům. Pak prasklo, z jaké je rodiny

4:40 „Vyhrál Putin.“ Rakušanův muž nadával voličům. Pak prasklo, z jaké je rodiny

Vítězem krajských a senátních voleb je prý Rusko. Takový závěr vyvodil středočeský poslanec hnutí ST…