Paroubek atakoval Nečase kvůli černému trhu s alkoholem. A premiér vysvětloval...

25.10.2012 15:44 | Zprávy

Poslanci Jiřímu Paroubkovi (NS - LEV 21) nedává spát to, jestli vláda hodlá v Ćesku dostatečně zatočit s nelegální výrobou alkoholu a s prodejem jedovatých lihovin. Podle něj je patrné, že zde selhala státní správa a není si proto jist, zda kabinet Nečase dělá vše pro to, aby původ závadného alkoholu dostatečně odhalil. Paroubek své obavy řekl v rámci ústních interpelací ve sněmovně.

Paroubek atakoval Nečase kvůli černému trhu s alkoholem. A premiér vysvětloval...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Částečná prohibice. Z regálů prodejen musel nařízením vlády zmizet veškerý alkohol s 20 procenty alkoholu a výše

Premiér Petr Nečas (ODS) byl dnes kvůli metanolové aféře atakován ve sněmovně kvůli obavám, zda vláda dělá dost pro to, aby zamezila černému trhu s lihovinami. Obavy o osud tohoto trhu se totiž jal v dolní komoře předestřít bývalý premiér sociálně demokratické vlády Jiří Paroubek. Chtěl tak znát okolnosti plánu vlády k "nulové toleranci k černému trhu s lihovinami".

„Já chápu, že tato záležitost je velmi závažná a tragická a smrt několika lidí nás rozhodně nemůže nechat lhostejnými. Vláda proto připravila podrobnou analýzu problému a také 3. října 2012 přijala usnesení č. 735, k realizaci ´plánu nulové tolerance k černému trhu s lihovinami´, kterým zřídila navíc pracovní skupinu,“ odvětil na to premiér.

Podle něj je pracovní skupina složená z náměstků ministrů zemědělství, financí, zdravotnictví, průmyslu a obchodu, vnitra, spravedlnosti a zástupců Unie výrobců a dovozců lihovin, Potravinářské komory České republiky a Asociace hotelů a restaurací České republiky.

„Současně uložila dotčeným resortům zpracovat konkrétní návrh postupu realizace opatření,“ upozornil Nečas.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Olga Böhmová

Ing. Martin Kukla byl položen dotaz

EET

Pane Kuklo, o co opíráte vaše tvrzení, že by EET do státního rozpočtu přineslo desítky miliard? Víte, jak to chodí? Buď za něco zaplatíte méně, a bez papíru nebo více s papírem. Co myslíte, že si většina lidí, co počítá každou korunu vybere? A co tedy řeší EET? Já vám to řeknu, vůbec nic.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

95 tisíc pro první dámu: Ženy jsou drahé, padlo. Také slova o šlechtě a středověku

20:43 95 tisíc pro první dámu: Ženy jsou drahé, padlo. Také slova o šlechtě a středověku

Měla by manželka prezidenta Petra Pavla pobírat měsíčně téměř sto tisíc korun určených k reprezentac…