Poslanci chtějí, aby byli čtyři místopředsedové komory

12.12.2012 14:51 | Zprávy

Poslanci potvrdili Hanu Orgoníkovou (ČSSD) ve funkci předsedkyně petičního výboru. Výbor dosud předsedu neměl, Orgoníková jej vedla jako místopředsedkyně. Poslanci pak změnili usnesením počet místopředsedů sněmovny z počtu tří na čtyři.

Poslanci chtějí, aby byli čtyři místopředsedové komory
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vládní balíček reforem byl přijat sněmovnou

Zvýšení počtu místopředsedů souvisí mimo jiné s tím, že vedení dolní komory je už delší dobu nekompletní. Podle médií by do vedení sněmovny mohli zamířit exministr spravedlnosti Jiří Pospíšil (ODS) a sociální demokrat Jan Hamáček. Pospíšil už má nominaci klubu ODS. S tím, že by ODS posílila ve vedení dolní komory, prý ale příliš nesouhlasí TOP 09. Volba nových místopředsedů by se ale dnes ještě uskutečnit neměla.

Proti navýšení počtu místopředsedů se ovšem ozvala šéfa klubu VV Kateřina Klasnová, která připomněla, že na začátku volebního období se poslanci dohodli, že bude snížen počet místopředsedů a to z důvodu šetření.

Sněmovna ale nakonec změnila svoje dřívější usnesení, který stanovil počet místopředsedů dolní komory na tři a zvýšila jejich počet na čtyři.

Ve vedení dolní komory od předloňských voleb vydrželi pouze její předsedkyně Miroslava Němcová (ODS) a místopředseda ČSSD Lubomír Zaorálek. V dubnu místopředsednické křeslo opustila Kateřina Klasnová (VV) v souvislosti s odchodem Věcí veřejných z vlády. V červenci ji následovala Vlasta Parkanová (TOP 09) kvůli trestnímu stíhání souvisejícímu s nákupem dopravních letadel CASA pro armádu. V září ji nahradil Jiří Oliva (TOP 09).


 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Mgr. et Mgr. Jakub Michálek byl položen dotaz

důkazy

Máte nějaké důkazy pro vaše tvrzení, že za odvoláním Bartoše stojí tlak na premiéra ze strany některých členů ODS, které jste jmenoval, např. Skopečka, Stanjury atd.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vyhrál Putin.“ Rakušanův muž nadával voličům. Pak prasklo, z jaké je rodiny

4:40 „Vyhrál Putin.“ Rakušanův muž nadával voličům. Pak prasklo, z jaké je rodiny

Vítězem krajských a senátních voleb je prý Rusko. Takový závěr vyvodil středočeský poslanec hnutí ST…