Poslanci předvedli bleskový návrat z kuloárů do sálu

02.11.2011 2:51

Zákonodárci zamítli další pokus opozičního poslance, tentokrát šéfa poslaneckého klubu KSČM Pavla Kováčika, o přerušení schůze na středeční dopoledne.

Poslanci předvedli bleskový návrat z kuloárů do sálu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec KSČM Pavel Kováčik

Krátce po půl třetí předstoupil před řečnický pult šéfposlanec komunistů Pavel Kováčik a navrhl hlasovat o přerušení jednání sněmovny na ranní hodiny. Argumentoval evidentní neúčastí poslanců koalice v sále, kteří si v úterý odpoledne noční jednání odhlasovali.

Předsedající Vlasta Parkanová zareagovala zvukovou výzvou do kuloárů zatoulaným zákonodárcům, aby se dostavili na hlasování. Během chvíle se počet prvně přihlášených asi deseti poslanců rozrostl na 114. Ti ve své většine zamítli návrh Kováčika na přerušení schůze. Ta tak může pokračovat dalšími projevy především opozičních poslanců, kteří se rozdělili už dříve na tři skupiny a postupně se střídají ve výstupech před řečnickými pulty. Snaží se koalici "utahat".

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prezidentův ukrajinský granát: Pavel mezi „chcimíry“? Cynický kalkul, soudí jiní

4:45 Prezidentův ukrajinský granát: Pavel mezi „chcimíry“? Cynický kalkul, soudí jiní

Prezident Petr Pavel v rozhovoru pro britskou televizní stanici Sky News podrobněji hodnotil průběh …