Vymetli s Ivanem Langerem. Mocný muž prý nejede na Kongres ODS

25.10.2012 14:55 | Zprávy

VÍME PRVNÍ Podle informací ParlamentníchListů.cz bývalý místopředseda ODS Ivan Langer nebyl ve své domovské organizaci v Olomouckém kraji zvolen na Kongres ODS jako delegát.

Vymetli s Ivanem Langerem. Mocný muž prý nejede na Kongres ODS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivan Langer

ParlamentnímListům.cz to potvrdily dva na sobě nezávislé zdroje z ODS. „Langer nepojede na kongres jako delegát. Maximálně jako host. Kluci z Olomouckého kraje se asi emancipovali,“ řekl ParlamentnímListům.cz vysoce postavený člen ODS.

„Nic o tom nevím, jsem v zahraničí,“ reagoval na informaci, že by neměl být delegátem kongresu, pro ParlamentníListy.cz Ivan Langer. Volební kongres ODS se má konat 3. a 4. listopadu v Brně.

Bývalý dlouholetý místopředseda ODS

V současnosti nemá Langer v ODS žádnou vysokou funkci. Je členem Odborné komise pro právní stát, reformu státních institucí a efektivní veřejnou správu. V poslední době se v souvislosti s ním hovořilo o tom, že mohl být v pozadí odstranění Petra Lessyho z funkce policejního prezidenta a dosazení jemu prý blízkého Martina Červíčka.

V letech 1996 až 2010 byl Langer poslancem parlamentu. V letech 1998 - 2006 byl místopředsedou Poslanecké sněmovny a v letech 2006 - 2007 ministrem informatiky. V letech 2006 - 2009 byl ministrem vnitra. Byl i dlouholetým místopředsedou ODS, mezi lety 1998 – 2002 a 2004 – 2010.

Ve volbách do Poslanecké sněmovny v roce 2010 byl „vykroužkován“ voliči, kteří upřednostnili kandidáty na dalších místech svými preferenčními hlasy, a jako poslanec skončil. V březnu 2012 složil advokátní zkoušku.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Ing. Martin Kukla byl položen dotaz

EET

Pane Kuklo, o co opíráte vaše tvrzení, že by EET do státního rozpočtu přineslo desítky miliard? Víte, jak to chodí? Buď za něco zaplatíte méně, a bez papíru nebo více s papírem. Co myslíte, že si většina lidí, co počítá každou korunu vybere? A co tedy řeší EET? Já vám to řeknu, vůbec nic.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

95 tisíc pro první dámu: Ženy jsou drahé, padlo. Také slova o šlechtě a středověku

20:43 95 tisíc pro první dámu: Ženy jsou drahé, padlo. Také slova o šlechtě a středověku

Měla by manželka prezidenta Petra Pavla pobírat měsíčně téměř sto tisíc korun určených k reprezentac…