„Jsou ze mě nervózní.“ Šlachta si v Senátu vybral klub a řekl, co zažil po zvolení

16.10.2024 7:09 | Zprávy

Nově zvolený senátor Robert Šlachta v horní komoře českého parlamentu vstoupil do senátorského klubu hnutí ANO. Sdělil to redakci ParlamentníchListů.cz. Podle jeho slov mu zůstane svoboda v hlasování a došlo ke splnění jeho hlavní podmínky. ODS se ho prý snažila izolovat.

„Jsou ze mě nervózní.“ Šlachta si v Senátu vybral klub a řekl, co zažil po zvolení
Foto: CNN Prima NEWS
Popisek: Robert Šlachta v debatě CNN Prima NEWS

Předseda hnutí Přísaha Robert Šlachta, který v září bodoval v senátních volbách ve svém obvodu Břeclavsko, nezůstane v Senátu nezařazeným členem. Stal se součástí nově vzniklého senátorského klubu hnutí ANO.

Anketa

Obáváte se odklonu České republiky od jádra EU?

hlasovalo: 21758 lidí

Sám Šlachta to zdůvodňuje tím, že samostatný senátor bez klubu má v horní komoře omezené možnosti, což se dle jeho slov týká ztíženého výběru členství v senátních výborech, které umožňují práci na konkrétních tématech a oborech.

„Rozhodl jsem se proto vstoupit do klubu, který splnil mou základní podmínku, a to je členství ve Výboru pro zahraniční věci, obranu a bezpečnost. To umožní nejenom rozvíjet mé dlouholeté zkušenosti v oblasti bezpečnosti, ale i plnění řady zásadních bodů mého volebního programu, mj. například podporu dobrovolných hasičů,“ říká pro ParlamentníListy.cz Šlachta.

Prozrazuje, že čelil „protiútoku“ ze strany některých představitelů ODS, kteří se ho prý snažili odstavit od jakéhokoli vlivu.

„ODS i nyní dle mých informací vynaložila maximální úsilí, aby mne izolovala od jakéhokoliv vlivu na dění v Senátu. Je vidět, že jsou kluci ze mě pěkně nervózní. Vědí, že kdekoliv budu, tak se jim vždycky budu dívat pod prsty,“ komentuje dále senátor.

Odmítá, že by ho příslušnost ke klubu hnutí ANO Andreje Babiše, které v letošních senátních volbách zaznamenalo historický úspěch, jakkoli svazovalo.

„Členství v senátorském klubu neznamená závazné hlasování, takže budu hlasovat vždy tak, jak bude odpovídat mému přesvědčení a programu Přísahy,“ poznamenává Robert Šlachta.

Hnutí ANO ho do svého nového klubu v Senátu přijalo přesto, že ve druhém kolem voleb na Břeclavsku porazil právě kandidáta ANO Miloslava Janulíka. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Platy

V čem je problém, že jsou u nás platy tak nízké? A co navrhujete jako řešení?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 21 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

je směšné sledovat , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusevipera , 16.10.2024 8:51:52
jak se ods snaží dehonestovat každého, kdo s nimi netáhne proti babišovi. Fandím šlachtovi, bude tam někdo, kdo se podívá na špinavé rejdy staré party pěkně zblízka a do hloubky.

|  14 |  0

Další články z rubriky

„Jsou ze mě nervózní.“ Šlachta si v Senátu vybral klub a řekl, co zažil po zvolení

7:09 „Jsou ze mě nervózní.“ Šlachta si v Senátu vybral klub a řekl, co zažil po zvolení

Nově zvolený senátor Robert Šlachta v horní komoře českého parlamentu vstoupil do senátorského klubu…