Okamura je Kambodžan a přežil řádění Khmérů. Roztržitý titulkář baví internet

17.12.2012 19:56 | Zprávy

Prezidentský kandidát Tomio Okamura je po svém otci čtvrtinový Japonec a čtvrtinový Korejec. Ve zpravodajské redakci České televize však nejspíš omylem obohatili jeho původ o další z asijských zemí. Z podnikatele a senátora navíc udělal hrdinného disidenta.

Okamura je Kambodžan a přežil řádění Khmérů. Roztržitý titulkář baví internet
Foto: repro insider
Popisek: Chyba popisku vysílání ČT

Facebookový profil internetového deníku Insider přinesl pozoruhodnou perličku z vysílání České televize. V záběru ze zpravodajských Událostí můžeme sledovat dobře známou tvář podnikatele a senátora Tomio Okamury. Titulek ovšem divákovi říká, že se nejedná o známého česko - japonského podnikatele s asijskými rysy, ale o opozičního příslušníka jiného asijského národa.

Okamura byl otitulkován „Chan Thireh“. Pod jmenovkou bylo vysvětleno, že se jedná o přeživší oběť khmérského režimu. Senátor se tedy podle ČT střetl s brutálním režimem Rudých Khmérů, kteří v druhé polovině sedmdesátých let vládli v Kambodže. Jejich revolucionářský režim pod vedením Pol Pota se vyznačoval značnou krutostí a množstvím civilních obětí.  

Televizní šotek, který udělal z turistického magnáta kambodžského hrdinu, si na facebookové stránce deníku získal oblibu 265 uživatelů. Někteří Okamuru litovali, ovšem objevily se i poznámky, že je škoda, že senátor revolucionářské řádění přežil.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Proč právě teď odvoláváte Bartoše?

Nevěřím, že je za tím fiasko s digitalizací stavebního řízení, kdyby ano, vyhodil byste ho už dřív. Proč tak najednou? A co pozitivního podle vás teď změní nový ministr? Vždyť než se zorientuje, bude problém narůstat a za rok jsou volby.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rusové do Haagu, spustil Dominik Hašek. Proti němu Hraba a Válková. Kdo projde do Senátu?

8:58 Rusové do Haagu, spustil Dominik Hašek. Proti němu Hraba a Válková. Kdo projde do Senátu?

Nebezpečí migrace, které vnímá i kandidát do Senátu za TOP 09 Dominik Hašek, nebezpečný migrační pak…