JUDr. Ing. Zdeněk Hraba, Ph.D.

  • Benešov
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

31.07.2024 10:04:56 - Jasaň

Zaniká křesťanská Evropa?

A nemyslíte, že pokud se urychleně nevyřeší problém migrace, tak migranti ovládnou Evropu a nejen z křesťanství, ale i kultury, hodnot a všeho, co vyznávala bude konec? A neukazuje to, co se dělo při zahájení olympiády, že vlastně někteří politici už ani problém řešit nechtějí a raději se podřizují migrantům?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.08.2024 15:03:23 - JUDr. Ing. Zdeněk Hraba, Ph.D.
Dobrý den,bohužel křesťanské principy a hodnoty jsou pod velkým tlakem. A to dlouhodobě, kdy Boha se snažila zabít už Velká francouzská revoluce.  Poslední dobou se ale ten tlak konzumu a módy „užívání si“ na křesťanské (nadzákonné) principy bohužel ještě zvyšuje. Ať už je to snaha zničit úctu k předkům, úctu k hierarchii (třeba ve škole) nebo úctu k tradicím. A oba ceremoniály (zahajovací i ukončovací) pařížské olympiády to jen potvrdily. Na druhou stranu mě potěšilo kolik politiků mělo odvahu se ozvat a postavit tomuto trendu. Jen doufám, že nás bude stále víc a víc. To co slyším při svých senátorských výjezdech v regionu mi určitou naději dává.Zdravím Vás. Zdeněk Hraba