Ing. Ivo Bezecný

mimo zastupitelskou funkci
  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.07.2024 17:13:57

Letní inspirace z Velké Británie

Letní inspirace z Velké Británie

Každý jsme jiný. Každý máme jiné představy, nároky a požadavky. A ne každému se líbí a je ochoten respektovat pravidla soužití naší civilizace. Takoví lidé by měli dostat svojí druhou šanci. Jinde.

 Je nás stále více. A abychom se vzájemně nepozřeli, potřebujeme pravidla vzájemného soužití. Jak je vidět z praxe, ne každému sešněrovanost evropské civilizace vyhovuje. Potom jsme konfrontováni s titulky na zpravodajských serverech jako „Muž v Plzni vyhrožoval střelbou“ nebo „Roste agresivita lidí z vyloučených lokalit“ či třeba „Muž onanoval před cestující“.

Není se čemu divit. Jsou nás milióny a miliardy, rasy se kříží, vznikají podivné nátury s podivnými zvyklostmi a choutkami. Stres a napětí rostou. Žijeme ovšem ve společnosti tolerance a korektnosti, musíme se naučit leccos respektovat a překousnout. Ale vysvětlujte to rodičům, jejichž dítě bylo napadeno, zneužito nebo dokonce usmrceno podobnou bytostí živočišnějšího naturelu.

Přesto si myslím, že je škoda, aby se někteří méně přizpůsobiví museli potýkat s naším nesouhlasem, nepřejícností a odporem. Měli bychom jim dopřát novou šanci. Změnu, která je nakopne. Potřebuješ se vyřádit? Potřebuješ vyjevit svůj machismus? Ukázat svoji sílu? Svoji nadřazenost? Sešněrovanost evropské civilizace ti nevyhovuje? Báječné. Zkus to jinde. Což třeba Rwanda?

Britská konzervativní vláda uzavřela dohodu s východoafrickou Rwandou, že tato země bude přebírat migranty, kteří přišli do Spojeného království nelegálně. Za britské peníze jim budou vytvořeny podmínky, aby se začlenili do života své nové domoviny. Nově zvolený britský premiér labourista Keir Starmer ohlásil,  že dohodu zruší. A tady je šance, které bychom se měli chopit.

Nabídněme lidem, kterým se náš způsob života nelíbí,  nové místo pro budování života dle jejich potřeb a přání, kde mohou plně vyjevit své choutky a libůstky, místo, které bude daleko více vyhovovat jejich způsobu života a myšlení.

Ve Rwandě jistě najdou bezkonkurenční kariérní možnosti, kde násilí, drancování znásilňování je součástí pracovní náplně. Mám na mysli jednotky rebelů, působících ve východním Kongu pod označením M23, kteří brání rwandskou hranici před infiltrací hutuských milic zodpovědných za genocidu Tutsiů před 30 lety. M23 ovládá rozsáhlá území a instaluje zde vlastní administrativu a potřebuje lidi jak ve zbrani, tak pro vykonávání veřejné zprávy.

Nabídněme Rwandě kontingenty osob, kterým se u nás nelíbí a dávají to nepokrytě najevo, které prošli kratší či delší dobu naším vzdělávacím systémem a jsou tudíž použitelné pro běžné pracovní využití. Pomůžeme tak najít těmto lidem nové místo pro jejich způsob života, budeme mít zásluhu na obranyschopnost této africké země a pomůžeme našim občanům, kteří dále nebudou muset snášet chování neslučitelné s morálkou a pravidly našeho civilizačního prostoru. Jednoduše řečeno, bude to výhra pro všechny zúčastněné. Tři mouchy jednou ránou aneb konečně majstrštyk fialové vlády. Majstrštyk, na který jsme tak dlouho čekali. Vlastně, teď mně napadá, vždyť Vít Rakušan loni Rwandu navštívil…Že by už bylo semínko zaseto? Nenechám si přece namluvit, že jel pouze zkontrolovat bezpečnost horských goril…

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama