JUDr. Daniela Kovářová

  • Plzeň-jih
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,02. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.07.2024 11:17:54 - D. Šach

EU

Paní Kovářová, mám na vás dotaz. Myslíte, že by pro nás bylo prospěšné vystoupení z EU? A že se někdy dočkáme referenda o setrvání v EU? A ještě jedna otázka, jak si vysvětlit, že to jde z EU tak z kopce? Kdo to vše řídí? Můžeme si za to sami tím, koho tam volíme nebo o tom rozhodují jiní a my můžeme té sebedestrukci přihlížet? Vím, že jste senátorka, ale četl jsem váš článek (projev) ze senátu a podle všeho se EU nějak zabýváte

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

evenak, Bambis, Marta Peclová

Odpověď

25.07.2024 10:12:55 - JUDr. Daniela Kovářová
Ano, podpořila bych referendum o setrvání v EU. Voličům by měla být poskytnuta šance, aby se vyjádřili k šílené akceleraci bruselské centralizace a unifikace. Před dvaceti lety jsme totiž vstupovali do jiného sdružení států. Od té doby byrokracie  EU získává stále víc a víc pravomocí a zasahuje stále více do vnitřních záležitostí jednotlivých členských států, ba dokonce do soukromí občanů a tržních vztahů podnikatelů a firem. Směrnice a nařízení jsou stále více ideologické, šikanující a omezující. Může za to tisíckrát popsaný demokratický deficit orgánů EU. Rozhoduje se daleko od lidí, mimo jakoukoli veřejnou kontrolu a bez mandátu občanů. Mohou za to nevolení úředníci, kteří v Bruselu sedí a mají bez omezení tendenci stále víc a víc expandovat a vymýšlet si nové oblasti regulace. Mnohem více za to ale mohou členské státy a konkrétně vlády a parlamenty, které se přílivu byrokracie a upovídaného ideologického práva nedostatečně brání. Proto potřebujeme sebevědomé reprezentanty na všech úrovních, kteří budou mít na zřeteli zájmy českého státu a českých občanů. Volme ty, kteří budou bojovat za na české národní zájmy a za potřeby našich lidí. Vystoupení z EU je vzdálený sen, bojovat je třeba teď hned a tady. Ne pouze na půdě unijních institucí, především na našem domácím hřišti.