„Máme celkem osmdesát zaměstnanců, z toho 60 ve výrobě,“ říká pro ParlamentnÍListy.cz majitel Milan Malina. „Lidé do výroby se shání dost těžce – vždyť začínáme péct v době, kdy většina lidí jde spát,“ upozorňuje na největší specifikum této profese Malina. Být pekařem je pořádná dřina. „A to i přes využití různé techniky. Navíc je tu pořád velké horko, prostě žádný med – jsou to opravdu poctivě vydělané peníze. To se týká i dalších zaměstnanců, například řidičů nebo prodavaček. Vždyť třeba na hlavním plzeňském nádraží se začíná prodávat od 5 hodin ráno, v sobotu i v neděli.“

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Václav Fiala