Evropský parlament se na snídaně Evropanů zaměřil, jelikož se chce dle svých slov postarat o to, aby evropští občané ráno snídali méně cukru a měli „zdravější a kvalitnější“ možnost volby snídaňových pokrmů.
Revizi stávajících pravidel týkajících se složení, označování a výroby medu, ovocných šťáv, džemů, marmelád a mléka, europoslanci schválili v minulém týdnu a slibují si od ní změny zajišťující přísnější pravidla pro označování medu, zvýšení obsahu ovoce v džemu, menší obsah cukru v ovocných šťávách či zavádějící možnost vyrábět dehydrované bezlaktózové mléko.
Aby Evropané „jedli zdravě“, rozhodl se Evropský parlament posvítit u ovocných šťáv na to, jak jsou značené, jelikož si dle něj „mnoho Evropanů neuvědomuje“, jaký je rozdíl mezi nimi a ovocnými nektary. A tomu chce nyní EU udělat přítrž.
Tento článek je uzamčen
Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Radek Kotas
FactChecking BETA
Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.