"Celkové tržby za lihoviny se v pohostinství každý den pohybují mezi 300 a 350 miliony korun, část spotřeby ale konzumenti nahradili vínem a pivem, proto jsou ztráty menší," řekl agentuře analytik Mag Consulting Jaromír Beránek. Podle něj tak výrobci piva a vína budou ze zákazu profitovat nejvíc.
Připomeňme, že ministr zdravotnictví Leoš Heger (TOP 09) v pátek v 19 hodin vyhlásil zákaz prodeje nápojů s obsahem od 20 procent etanolu včetně Tuzemáku. Tento zákaz platí i pro provozovatele restauračních zařízení a potrvá až do odvolání, které bude opět oznámeno v celoplošných médiích. Již nyní se hovoří o týdnech možné prohibice.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: ahe