Důchodci Drábkovi "poděkují" za celodenní výlet. Pro penzi si půjdou až 20 km

23.10.2012 19:45 | Zprávy

Dobám, kdy penzisté dostávali důchody od poštovní doručovatelky přímo ve svém bytě či si pro ně chodili na poštu, zřejmě odzvonilo. Teď se pro ně cesta za ziskem zasloužené penze může v mnoha případech proměnit až v celodenní výlet.

Důchodci Drábkovi "poděkují" za celodenní výlet. Pro penzi si půjdou až 20 km
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaromír Drábek

V Česku existuje zhruba dvě stě padesát obcí, které mají bankomat České spořitelny dále než 10 kilometrů. V současné chvíli hrozí, že vyplácení důchodů a sociálních dávek bude probíhat právě skrze tuto banku.

Nejhůře je na tom Šafov v Jihomoravském kraji, místní mají nejbližší bankomat ČS 20 kilometrů daleko v Jemnicích. Podobně jsou na tom penzisté v Horní Plané, Slezských Pavlovicích nebo v Bezdružicích v Plzeňském kraji, kteří si zřejmě pro svůj důchod budou chodit či jezdit také okolo dvaceti kilometrů.

Vacek: Sliby - chyby

Šéf sněmovního sociálního výboru, Martin Vacek s podobnou "reformou" zásadně nesouhlasí. "Ministr práce a sociálních věcí za TOP 09 několikrát veřejně na sněmovně prohlásil a na výboru opakoval, že dostupnost je pro něj prioritou. Sám jsem jej k tomuto závazku vyzýval," uvedl pro ParlamentníListy.cz Vacek s tím, že ministr by měl být konfrontován s nedodržením svých slibů.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Šulcová

Ing. Martin Kukla byl položen dotaz

EET

Pane Kuklo, o co opíráte vaše tvrzení, že by EET do státního rozpočtu přineslo desítky miliard? Víte, jak to chodí? Buď za něco zaplatíte méně, a bez papíru nebo více s papírem. Co myslíte, že si většina lidí, co počítá každou korunu vybere? A co tedy řeší EET? Já vám to řeknu, vůbec nic.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Deset let od únosu Pavla Buráně. Stále věří ve spravedlnost a nevzdává boj proti justiční mafii

9:47 Deset let od únosu Pavla Buráně. Stále věří ve spravedlnost a nevzdává boj proti justiční mafii

Dne 7. října 2014 začal příběh, který dodnes Pavla Buráně pronásleduje. Úspěšný podnikatel, který dn…