Otřesné svědectví ze špitálu: „Feťáka přivezou, my ho myjeme, léčíme, krmíme. Agrese, výkaly, zvratky, zaschlé sperma. A Piráti potom…“

23.06.2021 4:38 | Kauza

Podle předběžných výsledků pitvy nezemřel mladý muž v Teplicích kvůli zákroku policie, ale kvůli požitým drogám. Výsledkům pitvy ovšem nevěří manžel Saši Uhlové Tomáš Tožička. Chce, aby byly potvrzeny mezinárodně. Nechce, aby se o dotyčném říkalo, že byl smažka a autu, do kterého na záběrech mlátil, prý nic neudělal. A přidali se další obhájci lidských práv. ParlamentníListy.cz v souvislosti s čerstvým případem hovořily s lékařem, jemuž pod rukama v rámci péče o takto zdrogované lidi prošly stovky a stovky pacientů. Nejprve mluvit nechtěl. Stav věcí ho nakonec přiměl k obratu.

Otřesné svědectví ze špitálu: „Feťáka přivezou, my ho myjeme, léčíme, krmíme. Agrese, výkaly, zvratky, zaschlé sperma. A Piráti potom…“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Příjem v pavilonu B, ilustrační foto

Sychravé úterní dopoledne strávili dva redaktoři ParlamentníchListů.cz s mužem, jehož dosavadní praxe bere dech. Jelikož ctí lékařské tajemství, nechtěl být konkrétní. Známe jeho identitu, věk, známe i nemocnici, ve které působí. Známe jeho kolegy. Nic z toho samozřejmě odhalovat nebudeme.

Můžeme však podrobně popsat, jak to vypadá, když se z mladého a ambiciózního lékaře stane v podstatě oběť systému. Namísto léčby o psychicky nemocné se totiž poslední měsíce mnohem častěji stará o pacienty v takzvaně psychotickém stavu. Ano, jde o narkomany.

„Mě by jen zajímalo, co přesně dělá protidrogová policie, jelikož počty lidí, které nám vozí, rostou. Dříve šlo například o třetinu narkomanů, kteří potřebovali akutní psychiatrickou pomoc, zbylé dvě třetiny tvořily skupiny lidí s psychickým onemocněním. Teď se poměr obrátil. Jestli je někdo, kdo dominuje, je to obvykle zdrogovaný muž. Agresivní," popisuje bez jakýchkoli emocí.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: B. Richterová a T. A. Nový

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Korupce

Takových, co slibovali, jak zatočí s korupcí tu už bylo. V čem spočívá ten váš plán, jak s ní skoncovat? A za dobu, co jste ve sněmovně, předložili jste nějaký návrh, který by korupci zabránil? Jaký? Protože jak píšete, dochází k ní pořád

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Taková špína.“ Rakušanovi vynadali vlastní. Sám si to vytvořil, padlo

4:39 „Taková špína.“ Rakušanovi vynadali vlastní. Sám si to vytvořil, padlo

Předvolání k podání vysvětlení za kritiku Fialovy vlády. Dokument s šokujícím obsahem se stal náměte…