Jedná se o tradici hlavního města, jehož primátor využívá této akce k setkání s občany. I mezi lidmi je akce velmi populární, v minulém roce došlo v dlouhé frontě ke strkanici mezi čekajícími Pražany i cizinci.
Polévka byla připravována z vývaru z rybích jiker a hlav, mrkve, celeru, petrželové nati a cibule, zahuštěná jíškou z másla, mouky a mléka. Ochucena byla smetanou, trochou koňaku a doplněna křupavými krutony. Jedná se prý o tradiční staročeský recept.
Primátor Bohuslav Svoboda všechny občany na Staroměstské náměstí srdečně zval. „Věřím, že dorazí opět velké množství lidí, loňský rok jsme měli plné ruce práce,“ doufal před začátkem akce primátor. Sám se prý na servírování polévky, které absolvoval již potřetí, neobyčejně těšil. „Jde o milou povinnost, kdy se mohu setkat s Pražany a osobně jim popřát pěkné vánoční svátky,“ uvedl Svoboda.
Tento článek je uzamčen
Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: ahe, jav