APSS: Předsedou světové asociace Global Ageing Network byl zvolen Jiří Horecký

03.01.2022 13:30 | Tisková zpráva

Na prosincovém jednání Rady Global Ageing Network (GAN) byl na následující dvouleté období zvolen předsedou Jiří Horecký a převezme tak řízení GAN po australance Judy Martin.

APSS: Předsedou světové asociace Global Ageing Network byl zvolen Jiří Horecký
Foto: apsscr.cz
Popisek: Asociace poskytovatelů sociálních služeb - logo

Global Ageing Network je světovou asociací se sídlem ve Washingtonu, D.C., která spojuje poskytovatele péče a podpory pro seniory na celém světě s cílem zvyšovat kvalitu života seniorů. Global Ageing Network byla založena v roce 1994 a má členy v 60 zemích světa.

Global Ageing Network vyvíjí i svoji výzkumnou činnost, mezi poslední studie patří např. analýzy distribuce vakcín proti onemocnění covid-19, ale i analýzy dopadů pandemie na sektor dlouhodobé péče, výzvy a příklady dobré praxe z jednotlivých zemí či aktivity v oblasti leadershipu, vzdělávání apod. Global Ageing Network je zastoupena také v OSN v pracovní skupině pro stárnutí (Open Ended Working Group on Ageing).

Jiří Horecký je od roku 2008 prezidentem Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR, největší profesní organizace v segmentu sociálních služeb v České republice. Do této funkce byl zvolen již čtyřikrát – v letech 2008, 2012, 2016 a 2020. V roce 2013 byl zvolen prezidentem Unie zaměstnavatelských svazů ČR, která zastupuje na 12 000 zaměstnavatelů s téměř 750 000 zaměstnanci, a to zejména v oblastech zdravotnictví, sociálních služeb, školství, kultury, ale i v oblastech bank, pojišťoven, odpadového hospodářství a části průmyslu.

V roce 2015 byl Jiří Horecký zvolen prezidentem evropské asociace European Ageing Network, která sdružuje poskytovatele sociálních služeb seniorům v Evropě. Tato evropská asociace má členy v 25 evropských zemích a představuje tak více než 10 000 poskytovatelů, kteří denně poskytují služby více než 1 milionu seniorů v Evropě.

„Chtěl bych se během mého předsednictví zaměřit na několik věcí. Jednak rozšířit členskou základnu GAN o země Latinské Ameriky a Izrael, již jsem v tomto udělal první kroky. Dále bych chtěl připravit výzvu či apel vládám jednotlivých zemí upozorňující na nutnost reforem systému dlouhodobé péče vzhledem k zásadním problémům a změnám, jako jsou rostoucí počet seniorů a osob trpících demencí, nedostatek pracovních sil, digitalizace sociálního sektoru, ale i porušování lidských práv apod.,“ uvádí Jiří Horecký.

„Dále musíme pomalu zahájit přípravy na světový kongres, který se uskuteční v roce 2023 ve skotském Glasgow,“ doplnil Jiří Horecký.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Antonín Seďa byl položen dotaz

Sobotka lhal v TV Nova, vyhodíte ho z ČSSD?

Dnes 26.5.2017 cca ve 20:10 hod. sdělil Sobotka národu, že na rozdíl od Prezidenta jednal podle pravidel. Zamlčel ale skutečnost, že porušil Koaliční smlouvu. Před půl rokem neodvolání Hermana odůvodnil právě touto smlouvou. Lhal tedy tehdy nebo dnes. Vyvodí z toho Vaše strana už konečně nějaký důsl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Prázdninová návštěvnost Temelína meziročně vzrostla

20:11 ČEZ: Prázdninová návštěvnost Temelína meziročně vzrostla

Přesně 14 610 návštěvníků zavítalo o prázdninách do Infocentra Jaderné elektrárny Temelín. Je to o t…