ČEZ: Díky neobvyklému olympijskému daru se budou děti více snažit

23.08.2012 21:26 | Zprávy

Mašťov – Unikátní dárek od jednoho z návštěvníků olympijských her, jenž v Anglii zastupoval Skupinu ČEZ, generálního partnera českého reprezentačního týmu, příjemně překvapil děti z Dětského domova v Mašťově. Dostaly totiž od něj kompletní vybavení olympioniků, včetně dnes již legendárních holínek. Ředitelka domova Marie Kafková byla touto pozorností potěšena, na druhou stranu si povzdechla, ovšem v dobrém, že jí tím přibyly veliké starosti - jak vše poctivě rozdělit mezi 32 dětí.

ČEZ: Díky neobvyklému olympijskému daru se budou děti více snažit
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

„Strašně moc děkujeme, jsou to nádherné věci. Určitě bude o ně mezi našimi dětmi veliký zájem. Dá se doslova říci, že o ně nastane veliký boj. Budeme muset najít hodně dobré zdůvodnění, proč to dostal ten či onen, samozřejmě děvčata z toho nevyjímám, abychom mezi nimi nenadělali zle,“ řekla Marie Kafková. Vzápětí zavrhla prvotní myšlenku, že by uspořádali jakési mini olympijské hry a vítězové jednotlivých disciplín by si pak mohli jako hlavní cenu vybrat některou z věcí. „To asi nepůjde, byly by tím znevýhodněny malé děti. Navíc musíme brát ohled na velikosti a ony spíše pochopí, když to někdo z větších, tedy starších dostane za odměnu, než kdyby marně zápolily o prvenství. Uvědomí si totiž, že když budou rovněž v něčem dobří, tak mohou dostat zase něco jiného.“

Originální a do úterý 21. srpna ještě nerozbalená olympijská výbava se tak zřejmě stane motivací, aby se starší obyvatelé dětského domova dlouhodobě dobře učili, chovali se slušně a jaké budou mít úspěchy na společenských, kulturních a sportovních akcích v okolí. Mnozí chlapci jsou totiž aktivními fotbalisty v mládežnických oddílech, děvčata pro změnu navštěvují různá taneční sdružení, s nimiž vystupují na veřejnosti. Jak ředitelka naznačila, určitě se přihlédne i k tomu, jak se chovali nyní o prázdninách a jak reprezentovali domov na táborech.

„Stoprocentně ovšem nyní vím jen to, že o přidělení odměny nebudu rozhodovat jen já, ale především všichni tety a strejdové, co se o naše svěřence starají. Na začátku září budeme mít velikou poradu v rámci zahájení školního roku. Na ní se dohodneme, jaká kritéria zvolíme a jak budeme při hodnocení postupovat. Bude muset být opravdu spravedlivé, aby se někdo necítil ukřivděn,“ dodala Marie Kafková.

Vybavení účastníka Letních olympijských her v Londýně obsahuje již zmiňované holínky, batoh, sportovní obuv, pantofle, bundu do deště, reprezentační bundu a kalhoty,  fleecovou  mikinu, bavlněná trika s krátkým a dlouhým rukávem, triko polo, kalhoty capri, kšiltovku, vysoké a nízké ponožky, pásek, organizér a deštník. Vše je uložené ve veliké cestovní tašce na kolečkách. O té jediné ředitelka ví, jak s ní naložit. Podle ní ji vyfasuje ten, kdo pojede na delší čas mimo domov. Například během letošních prázdnin se to podařilo hned dvěma dětem. Jedna z dívek prošla náročným výběrem a odjela na výukový kurz angličtiny přímo do Velké Británie. Jeden z chlapců byl zase na prázdninové praxi u moře v Německu, kam se dostal díky vzdělávacímu programu Leonardo.

Ota Schnepp, mluvčí Skupiny ČEZ pro severní Čechy

Tento článek je uzamčen

Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČEZ

Peníze pro manželku

Jestli se chcete vzdát části svých náhrad ve prospěch vaší ženy, proč to neuděláte? Proč jste se kvůli tomu obracel na vládu? Mě nějak uniká ta podstata, teda pokud to není jinak a nechtěl jste pro vaši ženu peníze navíc, což tvrdíte, že nechtěl. Můžete mi prosím osvětlit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy odmítají rozhodnutí Evropské komise

19:15 České dráhy odmítají rozhodnutí Evropské komise

Evropská komise ve středu oznámila, že shledala České dráhy odpovědné za porušení antimonopolních zá…