ČEZ: Kdo se bojí, nesmí do... aneb Strašidelná sobota v Infocentru Elektrárny Ledvice

15.10.2024 16:25 | Tisková zpráva

Ve velký strašidelný dům se v sobotu 19. října přemění Informační centrum Skupiny ČEZ v Elektrárně Ledvice. Čarodějnice, oranžové šklebící se tykve, poletující bílí duchové a kdo ví, co ještě, dají jasně všem najevo, že se zde v tento den koná velká Halloween party. A protože duchové a strašidla mají raději tmu či alespoň šero, vše proběhne až od 14 do 19 hodin. Vstup je, jako na všechny akce v infocentru, tradičně zdarma. Pouze zájemci o výstup na nejvyšší strašidelnou rozhlednu v České republice se musí objednat předem na telefonu 411 102 313. V doprovodu dospělé osoby na ni pochopitelně mohou i děti starší šesti let.

ČEZ: Kdo se bojí, nesmí do... aneb Strašidelná sobota v Infocentru Elektrárny Ledvice
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Magické odpoledne v elektrárně bude plné nevšedních a čarokrásných zážitků. Hlavně pro děti budou připravena různá stanoviště nabitá energií. Například se dozvědí, jak bylo ve středověku náročné získat světlo a že vyhřát domov, neznamenalo jen otočení kohoutkem u radiátoru. A kdo by se nechtěl třeba i dozvědět, jaká je pod svícnem vlastně tma? „Všechny děti, co přijdou v maskách, obdrží malý dárek a také si zasoutěžíme o tu vůbec nejlepší masku, kterou s průvodci vybereme,“ říká jedna z průvodkyň Zdena Zolotarjov.

Její kolegyně Dana Daňková si pak zavzpomínala na listopad roku 2016, kdy Elektrárna Ledvice slavila padesát let své existence, a to rovněž v halloweenském duchu: „Tehdy přišlo hodně dětí právě v pěkných maskách a tajná porota se nemohla shodnout, která je opravdu tou nejlepší. Tak se nakonec vymyslela něco jako Miss sympatie Halloween. Tou se stala 1,5letá Beátka Zelenková v dýňovém kostýmu, která byla nejmladším aktivním účastníkem všech připravených hrátek. Její tatínek pracuje v elektrárně a jen pro zajímavost,  jako vášnivý amatérský fotograf nafotil pro motorkáře ze Skupiny ČEZ všechny jejich charitativní kalendáře Jednou stopou pro...“

Infocentrum Elektrárny Ledvice je zaměřené na klasickou energetiku a je jediné svého druhu v ČR. Tematicky doplňuje ostatní infocentra Skupiny ČEZ věnující se jaderné energetice a obnovitelným zdrojům. Návštěvníky přitom seznamuje s končící érou doby uhelné a nástupem nízkoemisních technologií. Elektrárna Ledvice, respektive její moderní, vysoce ekologický výrobní blok s nadkritickými parametry, tuto éru jako poslední definitivně uzavře. Infocentrum nabízí tři patra nabitá zážitky a poznáním. Na návštěvníky tu čeká interaktivní expozice plná virtuálních prvků a audiovizuálních technologií, díky jimž každý pozná, jak taková elektrárna vlastně funguje. V duchu Čisté Energie Zítřka průvodkyně přibližují i budoucnost energetiky na příkladu obnovitelných zdrojů. Od listopadu 2009 si do infocentra našlo cestu kolem 70 000 návštěvníků. Jen v loňském roce jich bylo rekordních 9 862, z toho 221 cizinců.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Rudolf Salvetr byl položen dotaz

Chápu vás dobře, že máte dojem, že žijeme v blahobytu?

A k tomu navyšování věku odchodu do důchodu. Proč bychom měli do důchodu odcházet skoro nejdéle ze všech zemí v EU? Vám se to říká, že se dá po 60 pracovat, když jste v politice. Ta se opravdu dá dělat i v pozdějším věku, ale jak k tomu přijdou lidé, co dělají třeba manuálně, jsou celý den na nohách...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Ředitelství vodních cest: Zahájili jsme stavbu nových čekacích stání

19:25 Ředitelství vodních cest: Zahájili jsme stavbu nových čekacích stání

Ředitelství vodních cest ČR spustilo stavební práce na dalších čekacích stáních pro malá plavidla. K…