ČEZ: Letní virtuální realita je k vidění na Hučáku

25.07.2024 16:05 | Tisková zpráva

Letní prázdniny na Hučáku lákají nejen na pravidelné prohlídky Infocentra a malé vodní elektrárny, ale i na ReakTour – virtuální prohlídky nebo třeba letní soutěž o ceny.

ČEZ: Letní virtuální realita je k vidění na Hučáku
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Až do konce prázdnin bude v rámci prohlídky na Hučáku možnost nahlédnout do běžně nedostupných míst našich jaderných elektráren Temelín a Dukovany a také přečerpávací elektrárny Dlouhé stráně. Vyrazte s rodinou zažít tento nevšední zážitek ve virtuální realitě. Zažijete první virtuální prohlídku jaderných elektráren, autentický zážitek z kontrolovaných pásem Temelína a Dukovan. K dispozici Vám budou virtuální brýle s nejmodernější technologií. Virtuální brýle jsou k dispozici na recepci infocentra na požádaní .

Letní soutěž

Od 1. 7. do 31. 8. 2024 si děti do 18 let mohou v naší elektrárně navíc zasoutěžit. V infocentru se bude schovávat pět nápověd k pěti kvízovým otázkám. Stačí tedy dávat během prohlídky dobrý pozor, vyplnit jednoduchý kvíz a odměna v podobě karetní hry Hledej! s energetickou tematikou, u které si otestujete nejen svůj postřeh, ale také, jak dobře si pamatujete energetické pojmy, vás nemine.

Prohlídky

Prohlídky vodní elektrárny probíhají od úterý do pátku v časech od 11 a od 14 hodin, o víkendech od 10, 12 a 14 hodin, Informační centrum je otevřeno od 9 do 16 hodin.

Malá vodní elektrárna Hučák je místo, kde se zabaví celá rodina! Malí energetici se vyřádí v dětském koutku, vyzkouší si jednu ze tří her ve virtuální realitě a budou svědky zábavných fyzikálních pokusů v naší laboratoři. Díky nespočtu interaktivních modelů návštěvníci zjistí, jak se vyrábí elektřina pomocí síly vody, větru, slunce a dalších čistých obnovitelných zdrojů.

Třešničkou na dortu je návštěva původní zrekonstruované strojovny elektrárny, kde vyrábí elektrickou energii tři generátory.

Dětské návštěvníky jistě přiláká krásný moderní dětský koutek, který kombinuje vzdělání se zábavou. Děti tam najdou edukativní stěnu, zkoušku vodivosti, fungování elektráren, obkreslovací led stůl s motivem elektrárny a skřítků Enerů, nabíjecí lavičku a lego stěnu.

Smart Guide – na Hučáku máme v rámci mobilního průvodce Smart Guide (aplikace na mobilu) nabízíme dva typy komentovaných audio tras, dlouhou a krátkou, které obě končí v našem Informačním centru.

Informační centrum obnovitelných zdrojů Hučák v Hradci Králové

Infocentrum umístěné v historické secesní budově Malé vodní elektrárny Hučák v centru Hradce Králové poutavou formou představuje principy a možnosti energetických zdrojů založených na využití síly vody, větru, slunce, biomasy a geotermální energie, současně nabízí pohled a exkurzi v prostorách historické stoleté plně funkční malé vodní elektrárny.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Antonín Seďa byl položen dotaz

Sobotka lhal v TV Nova, vyhodíte ho z ČSSD?

Dnes 26.5.2017 cca ve 20:10 hod. sdělil Sobotka národu, že na rozdíl od Prezidenta jednal podle pravidel. Zamlčel ale skutečnost, že porušil Koaliční smlouvu. Před půl rokem neodvolání Hermana odůvodnil právě touto smlouvou. Lhal tedy tehdy nebo dnes. Vyvodí z toho Vaše strana už konečně nějaký důsl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Národní knihovna: Cena Rudolfa Medka pro rok 2024

16:14 Národní knihovna: Cena Rudolfa Medka pro rok 2024

Letošní Cenu Rudolfa Medka obdržel historik prof. Vratislav Doubek, a to za dlouhodobý výzkum a inte…