Celní správa: Tuny padělaného textilu byly „odsouzeny" k likvidaci

05.09.2022 13:29 | Tisková zpráva

Téměř 13 tun zboží porušujícího některá práva duševního vlastnictví museli zlikvidovat jihomoravští celníci. Prodejní hodnota originálů by přesáhla 40 milionů korun.

Celní správa: Tuny padělaného textilu byly „odsouzeny" k likvidaci
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

V loňském roce a na počátku toho letošního celní úřad řešil řadu případů dovozu textilu z Turecka. Kontrolou bylo zjištěno, že zboží pravděpodobně porušuje práva duševního vlastnictví. Jednalo se převážně o oblečení, ale také metráž látek se vzorem typickým pro renomovanou světovou značku viz tisková zpráva.

Vzhledem k podezření, že by se mohlo jednat o padělky, jihomoravští celníci zboží zadrželi. Následně byli vyzváni zástupci držitelů ochranných známek, aby se k těmto případům vyjádřili a určili tak, jak se v konečném důsledku se zbožím naloží. Poněvadž nebyly splněny podmínky pro případné užití pro humanitární účely, bylo rozhodnuto o jeho likvidaci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správy železnic: Po pravém břehu Labe se pojede rychleji, zruší se všechny přejezdy

7:02 Správy železnic: Po pravém břehu Labe se pojede rychleji, zruší se všechny přejezdy

Rekonstrukce více než 30 kilometrů dlouhého úseku mezi Lysou nad Labem a Mělníkem má svého projektan…