Za českou stranu jednání vedla Viera Šedivá, náměstkyně ministra zemědělství pro Sekci potravinářských výrob a za polskou stranu Ewa Lech, náměstkyně ministra pro zemědělství a rozvoj venkova. Hlavním cílem jednání bylo dále rozvinout přeshraniční spolupráci při kontrolách bezpečnosti potravin například výměnnými stážemi, výměnou zkušeností a vzájemnou spoluprací.
Účastníci semináře debatovali o kvalitě a možnostech předcházení falšování potravin, spolupráci při kontrole potravin živočišného původu a kontrolách potravin živočišného původu, problematice certifikace zásilek hospodářských zvířat mezi Českou republikou a Polskem a aktuální nákazové situaci Afrického moru prasat, vztekliny a leukózy skotu.
Semináře se zúčastnili i zástupci Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy a Ústředního kontrolního a zkušebního ústavu zemědělského. Za polskou stranu se jednalo o zástupce Hlavního inspektorát pro kvalitu v zemědělství a potravinách, Hlavního veterinárního inspektorátu, Státní zdravotní inspekce a Hlavního inspektorátu pro zdraví rostlin a kontrolu osiv.
Tento článek je uzamčen
Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva