České dráhy zavádějí mimořádné opatření v souvislosti s extrémním počasím, vrátit jízdenky lze beze srážky i v den cesty

14.09.2024 11:27 | Tisková zpráva

V souvislosti s očekávanými extrémními srážkami v následujících dnech, které mohou mít negativní dopad na železniční dopravu, zavádí České dráhy mimořádné opatření. V případě, že se cestující rozhodne svou plánovanou cestu neuskutečnit z důvodu výstrahy před nepříznivým počasím a jeho jízdenka by již byla v den plánované cesty nevratná, bude mu jízdné přesto vráceno v plné výši.

České dráhy zavádějí mimořádné opatření v souvislosti s extrémním počasím, vrátit jízdenky lze beze srážky i v den cesty
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Toto opatření platí u vnitrostátních i mezinárodních jízdenek ČD zakoupených na pokladnách, v e-shopu nebo mobilní aplikaci Můj vlak. Opatření je platné pro cesty od 13. 9. do 15. 9. a platí výhradně na jízdní doklady zakoupené v tarifu Českých drah.

Anketa

Má cenu jít ke krajským a senátním volbám?

93%
5%
hlasovalo: 7236 lidí

U jízdenek, u kterých je za standardních podmínek srážka uplatňována (např. mezinárodní jízdní doklady), je třeba při vrácení jízdenky v e-shopu nebo mobilní aplikaci Můj vlak vybrat v kolonce důvod žádosti „ostatní“ a uvést například text „nepříznivé počasí“ nebo obdobný, a to pro jasnou identifikaci důvodu vrácení jízdného. V případě vrácení jízdenky na pokladně sdělí tuto skutečnost zákazník pokladní/mu.

Standardně České dráhy vracejí vnitrostátní jízdenky zakoupené v online prodejních kanálech dle tarifu ČD až do 15 minut před cestou.

Vzhledem k aktuální výstraze ČHMÚ prosíme cestující, aby při plánování svých cest sledovali aktuální informace o provozu na železnici, např. prostřednictvím našeho webu ZDE, v mobilní aplikaci Můj vlak nebo na profilu Českých drah na sociální síti X ZDE. K dispozici je i aplikace Datel Správy železnic (více ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Veronika Vrecionová byl položen dotaz

Myslíte, že válka mezi Ruskem a Ukrajinou nemůže skončit mírem?

Ale jak jinak skončí? Nemyslíte, že je naivní si nalhávat, že Ukrajina může Rusko porazit? Kdyby to bylo možné, už by to udělala. Myslím, že větší od dalších států pomoci se Ukrajině už nedostane, spíš bohužel naopak. Vy sice tvrdíte, že vidina míru je falešná, ale třeba i prezident Pavel už mluví o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP zahajuje výstavbu výtahu ve stanici metra Radlická

10:22 DPP zahajuje výstavbu výtahu ve stanici metra Radlická

Radlická bude další, v pořadí již 48. bezbariérovou stanicí pražského metra. Dopravní podnik hl. m. …