CzechInvest: Malé a střední podniky mohou žádat o dotace na ochranu duševního vlastnictví a na poradenství o duševním vlastnictví

19.01.2022 11:48 | Tisková zpráva

Malé a střední podniky mohou ušetřit až 2 250 eur díky dotacím na ochranu duševního vlastnictví a dotacím na poradenství o duševním vlastnictví, o které mohou žádat u EUIPO už od 10. ledna 2022.

CzechInvest: Malé a střední podniky mohou žádat o dotace na ochranu duševního vlastnictví a na poradenství o duševním vlastnictví
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vchod do Czechinvest

Součástí Akčního plánu pro duševní vlastnictví Evropské Unie, který byl přijatý Výborem pro Evropské záležitosti Poslanecké sněmovny a Parlamentem České republiky, je i podpora malých a středních podniků. K schválení navržených projektů, které mají malé a střední podniky podporovat, došlo v listopadu loňského roku.

Pilotní projekt EUIPO z roku 2021
Pilotní projekt EUIPO cílený na podporu malých a středních podniků úspěšně probíhal již v roce 2021. Dotace byly určeny na poradenství o duševním vlastnictví (IP scan) a dotovány byly také přihlašovací poplatky pro ochranné známky a průmyslové vzory v EU.

Dotace pro rok 2022
Pro rok 2022 dojde k rozšíření dotací pro malé a střední podniky na ochranné známky, průmyslové vzory registrované mimo území Evropské unie, patentové přihlášky a zájemci se mohou spolehnout i na pomoc se strategií v oblasti duševního vlastnictví. Dobrou zprávou pro žadatele také je, že došlo ke zjednodušení administrativy a podniky mohou o dotace žádat kdykoliv během roku.

Dva typy voucherů pro dotace
V roce 2022 budou pro malé a střední podniky vydány dva typy voucherů.

První typ voucheru je určený pro dotace na IP scan a přihlášky ochranných známek a průmyslových vzorů, přičemž maximální výše dotace pro tento typ voucheru dosahuje 1 500 eur. V České republice je stanovena pro IP scan jednotná cena 900 euro a dotace na IP scan činí 90 %. Dotace na ochranné známky a průmyslové vzory registrované v EU je 75 % a dotace na mezinárodní ochranné známky a průmyslové vzory 50 %.

Druhý typ voucheru s maximální výší dotace 750 eur je určený pro dotace na národní patentové přihlášky.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Antonín Seďa byl položen dotaz

Sobotka lhal v TV Nova, vyhodíte ho z ČSSD?

Dnes 26.5.2017 cca ve 20:10 hod. sdělil Sobotka národu, že na rozdíl od Prezidenta jednal podle pravidel. Zamlčel ale skutečnost, že porušil Koaliční smlouvu. Před půl rokem neodvolání Hermana odůvodnil právě touto smlouvou. Lhal tedy tehdy nebo dnes. Vyvodí z toho Vaše strana už konečně nějaký důsl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Prázdninová návštěvnost Temelína meziročně vzrostla

20:11 ČEZ: Prázdninová návštěvnost Temelína meziročně vzrostla

Přesně 14 610 návštěvníků zavítalo o prázdninách do Infocentra Jaderné elektrárny Temelín. Je to o t…