CzechTourism: České destinace táhnou domácí i zahraniční turisty

29.08.2016 19:39 | Zprávy

Návštěvnost hromadných ubytovacích zařízení (HUZ) za první pololetí vzrostla ve všech krajích Česka, a to u domácích i zahraničních turistů. Nejvíce si polepšil Karlovarský a Zlínský kraj. Mezi hosty mírně převažovali zahraniční turisté, kterých do Česka přijelo 4,1 milionu. Domácích turistů bylo 3,8 milionu.

CzechTourism: České destinace táhnou domácí i zahraniční turisty
Foto: CzechTourism
Popisek: Logo Czech Tourism

Do Karlovarského kraje během prvního pololetí přijelo 164 tisíc domácích turistů, což bylo o 18 % více než ve stejném období předchozího roku. Výrazný nárůst příjezdů domácích turistů zaznamenaly také Praha (14 %) a Vysočina (11 %). O něco mírnějším tempem rostla návštěvnost tuzemských turistů ve všech ostatních krajích.

„Nová přímá letecká spojení, ale i stále se zvyšující úroveň poskytovaných služeb ve všech regionech České republiky přispívají k vyšší návštěvnosti České republiky. Cestovní ruch coby samostatné odvětví nabývá v rámci národního hospodářství stále významnější role,“ okomentovala ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

„Rostoucí zájem českých turistů o tuzemskou dovolenou má mezi jinými faktory souvislost se zhoršenou bezpečnostní situací některých tradičních destinací. Společně s významnou propagací České republiky pomocí našich zahraničních zastoupení je „značka“ Česká republika u zahraničních turistů na vzestupu,“ uvedla Monika Palatková, ředitelka agentury CzechTourism.

Jak vyplývá z průzkumu agentury CzechTourism, letní dovolenou tráví v tuzemsku přibližně třetina Čechů, čtvrtina kombinuje domácí a zahraniční dovolenou a pětina upřednostňuje pobyt v zahraničí.

„Češi rádi kombinují aktivní a pasivní způsob trávení dovolené. Za nejatraktivnější kraje považují kraj Jihočeský, Jihomoravský a Vysočinu,“ uvedla Markéta Vogelová, ředitelka Institutu turismu agentury CzechTourism. Ten se v posledním výzkumu zaměřil právě na atraktivitu českých krajů z pohledu domácích turistů.

Příjezdy zahraničních turistů nejvíce vzrostly ve Zlínském kraji (16 %), nárůst okolo 10 % zaznamenaly kraje Jihočeský, Ústecký, Liberecký, Královéhradecký a Jihomoravský.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ministerstvo zahraničí

Pane prezidente,proč si myslíte,že Lipavský je dobrý ministr zahraničí?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Do zákaznických center zavítá ČEZ Akademie a poradí s úsporami energií

16:14 ČEZ: Do zákaznických center zavítá ČEZ Akademie a poradí s úsporami energií

Asi každý řeší otázku, jak ušetřit za energie. Zastavte se za námi do Zákaznického centra a my vám v…