CzechTourism přispěl k posílení pozice Česka na světové turistické mapě

08.08.2024 13:28 | Tisková zpráva

Česká republika sklidila úspěch na prestižním veletrhu v Indii, kde CzechTourism představil Česko jako ideální destinaci pro luxury a incentivní cestování. Veletrh Meetings, Incentives, Conferences and Exhibitions (MICE) India & Luxury Travel Congress (MILT Congress 2024) proběhl koncem července v indickém Džajpúru. Akce nabídla jedinečnou příležitost k prezentaci tuzemska jako významné destinace v oblasti MICE, Luxury a Wedding turismu.

CzechTourism přispěl k posílení pozice Česka na světové turistické mapě
Foto: wien.czechcentres.cz
Popisek: CzechTourism

Na 11. ročníku MILT Congress 2024 se pod jednou střechou představilo přes 150 prověřených nákupčích a více než čtyři desítky dodavatelů, kteří během dvaceti hodin networkingu a B2B schůzek jednali o obchodních příležitostech. Dvoudenního kongresu se zúčastnili přední zástupci indických korporátních firem, profesionálové z oblasti MICE, eventové agentury a organizátoři indických svateb v zahraničí. MILT 2024 tak nabídl neocenitelnou platformu k navázání přímých kontaktů s předními indickými společnostmi, odborníky z oblasti incentivního cestovního ruchu a pořadateli svatebních obřadů. Zástupci CzechTourismu absolvovali přes padesát předem domluvených i ad hoc B2B schůzek.

„Indický trh výjezdového cestovního ruchu má podle predikcí dosáhnout v letošním roce bezmála 19 miliard USD a během následujících deseti let by se měl zvýšit o 11,4 %. Do roku 2034 by tak jeho předpokládaná tržní hodnota měla přesáhnout 55 miliard USD. Jde o obrovské tempo růstu, které představuje pro Česko značný potenciál,“ říká ředitel České centrály cestovního ruchu František Reismüller a dodává: „V podpoře příjezdu návštěvníků ze vzdálených zemí, včetně Indie, hrají velmi zásadní roli přímé lety z těchto destinací. V tomto ohledu je určitě na místě zmínit memorandum k projektu Touchpoint. Jde o společnou aktivitu Letiště Praha, České centrály cestovního ruchu – CzechTourism a Prague City Tourism. Nejen díky této spolupráci se nám daří posilovat propagaci Česka v zahraničí, aby zájem cizinců o návštěvu centra Evropy stále rostl a letečtí dopravci ze strategicky důležitých trhů chtěli provozovat více přímých spojení. V současné chvíli jsou pro nás prioritou linky do Severní Ameriky či na Dálný východ. Kromě New Yorku je to i Philadelphie, případně Chicago, Toronto, Montreal a čínské destinace. Nově také v blízké či střednědobé budoucnosti usilujeme o spuštění linky do Vietnamu, Thajska a už zmíněné Indie.“

Veletrh MILT Congress 2024 jako šance oslovit bonitní klientelu

Loni zavítalo do Česka celkem 70 665 turistů z Indie, rok předtím to bylo 47 147 a pro srovnání v roce 2019 se jich pro návštěvu tuzemska rozhodlo 98 012. V průměru u nás zůstávají 2,4 dne. Aktuálně nejčastěji míří do Prahy, v menším počtu pak volí Jihomoravský, Středočeský a Jihočeský kraj.

„MILT Congress 2024 nabídl obrovský potenciál – v maximální možné míře jsme využili šanci oslovit a zaujmout tamní bonitní klientelu. Společně s vystavujícími partnery jsme se tak posunuli o kus dále, pokud jde o motivaci turistů z Indie k návštěvě naší země. V neposlední řadě jsme si z veletrhu odnesli i řadu praktických informací, na jejichž základě můžeme v budoucnu ještě lépe cílit naše aktivity,“ vyzdvihuje ředitelka odboru marketingu a zahraničních zastoupení České centrály cestovního ruchu – CzechTourism Jana Štumpová Konicarová.

„Tato akce byla neocenitelnou platformou k navázání přímých kontaktů s předními indickými společnostmi a odborníky z oblasti incentivního cestovního ruchu a organizátory indických svateb. Otevíráme tak dveře nové spolupráci, což přináší další možnosti růstu a rozvoje,“ uzavírá International Marketing Manager pro nové trhy CzechTourism Barbara Andelová.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

zbraně

Dobrý den, nemám zbraň ani se v tom nevyznám, ale dosud jsme myslela, že kdo chce mít zbrojní průkaz, musí složit nějaké psychotesty. Byla jsem tak dost překvapená, když jsem si zde přečetla váš článek, kde píšete, že to tak není. Na druhou stranu, podle mě, když bude chtít někdo, kdo to nemá v hlav...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Protipovodňový a ekologický projekt dokončily Lesy ČR na Frýdeckomístecku

22:03 Protipovodňový a ekologický projekt dokončily Lesy ČR na Frýdeckomístecku

Protipovodňové opatření na toku Hluchová v intravilánu obce Bystřice na Frýdeckomístecku dokončily L…