HZS ČR: V Kongresovém centru České národní banky byly uděleny medaile

28.10.2024 20:11 | Tisková zpráva

V pátek 25. října 2024 proběhlo v Kongresovém centru České národní banky slavnostní předávání medailí HZS ČR. Během slavnostního aktu byly předány medaile Za statečnost, Za zásluhy o bezpečnost, Čestné medaile, Plakety generálního ředitele HZS ČR a medaile Za věrnost I. stupně. Tato ocenění se udělují u příležitosti výročí vzniku samostatného československého státu. Uděleno bylo během slavnostního ceremoniálu celkem 91 medailí.

HZS ČR: V Kongresovém centru České národní banky byly uděleny medaile
Foto: HZS ČR
Popisek: logo Hasičského záchranného sboru České republiky

Medaili „Za statečnost“ obdržela z rukou generálního ředitele HZS ČR, genpor. Ing.Vladimíra Vlčka a vrchního ředitele sekce vnitřní bezpečnosti a policejního vzdělávání Ministerstva vnitra PhDr. Jana Paďourka Mgr. Kateřina Laluhová, která pracuje jako učitelka na Základní škole v Praze 9 - Horních Počernicích. Dne 27. června došlo na této škole ke zřícení sádrokartonového stropu i s konstrukcí. Ve třídě, kde se nehoda stala, bylo v tu chvíli 25 dětí. Mgr. Laluhová, která ve třídě zrovna vyučovala, uslyšela podivné praskání. Neváhala a s velkou rychlostí dostala všechny děti ze třídy na chodbu, čímž jim zachránila životy. Následně ještě pomáhala členům týmu posttraumatické péče HZS hlavního města Prahy při ošetření dětí.

Medaile HZS ČR „Za statečnost“ se uděluje hasičům nebo fyzickým osobám za odvážné zákroky při mimořádných událostech, spojené s bezprostředním ohrožením života nebo zdraví.

Medaile za zásluhy „O bezpečnost“ náleží oceněným z řad příslušníků HZS ČR i dalších složek IZS, zaměstnanců veřejné správy i podniků a členů dobrovolných jednotek požární ochrany obce za dlouhodobé obětavé pracovní úsilí a osobní iniciativu o rozvoj HZS ČR. Medailí za zásluhy „O bezpečnost“ bylo oceněno celkem 15 osobností.

Medaile HZS ČR „Za věrnost I. stupně“ se uděluje příslušníkům hasičského sboru za dosahování velmi dobrých výsledků ve služební činnosti ve spojení s dobou trvání služebního poměru více než 30 let. Medaile HZS ČR „Za věrnost I. stupně“ byla udělena celkem 45 příslušníkům HZS krajů a Generálního ředitelství HZS ČR.

Čestná medaile HZS ČR je udělována příslušníkům zahraničních hasičských záchranných sborů, pracovníkům veřejné správy i právnickým osobám za významnou nebo dlouhodobou spolupráci s HZS ČR. Čestné medaile byly uděleny i osmi významným osobnostem uvnitř HZS ČR. Čestnou medaili si během slavnostního ceremoniálu převzalo celkem 23 osobností.

Plaketa HZS ČR je udělována právnickým i fyzickým osobám za činnosti, kterými se významně podílely na zabezpečení požární ochrany, ochrany obyvatelstva, ochrany majetku a prosazování dobrého jména HZS ČR. Plaketu HZS ČR si převzalo celkem 7 oceněných.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Co si myslíte o tom novém oboru všeobecné lyceum?

Nemyslíte, že problém je úplně jinde, že všeobecně a humanitně vzdělaných lidí je nadbytek, a že nemají vlastně ani uplatnění, zatímco je málo technicky, ale i manuálně vzdělaných lidí, a že ty jsou a budou hlavně potřeba?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

HZS ČR: V Kongresovém centru České národní banky byly uděleny medaile

20:11 HZS ČR: V Kongresovém centru České národní banky byly uděleny medaile

V pátek 25. října 2024 proběhlo v Kongresovém centru České národní banky slavnostní předávání medail…