HZS: Hasiči absolvovali první letošní výcviky s vrtulníkem pro letecké hašení

03.07.2024 22:03 | Tisková zpráva

Hasiči z několika krajů absolvovali výcvik s vrtulníkem Sikorsky EH-60A BlackHawk s bambivakem o objemu 3 410 l soukromého dodavatele. Výcvik se zaměřil na proškolení posádky v zásadách bezpečnosti pohybu kolem vrtulníku, způsobu komunikace s posádkou a povolání vrtulníku na místo zásahu.

HZS: Hasiči absolvovali první letošní výcviky s vrtulníkem pro letecké hašení
Foto: HZS ČR
Popisek: logo Hasičského záchranného sboru České republiky

Následovala praktická ukázka plnění bambi vaku z nádrže flexi tank a provedení několika shozů vody. MV GŘ HZS ČR se nyní snaží zajistit, aby byl co nejdříve k dispozici i druhý vrtulník pro potřeby lesů v působnosti Ministerstva zemědělství.

Vedou k tomu nejen důvody, související s nadcházejícím obdobím lesních požárů, ale také závazek vůči EU a modulu pro letecké hašení pomocí vrtulníků. V současné době ale stále není uzavřena předmětná část veřejné zakázky a MV GŘ HZS ČR musí postupovat v souladu se zákonem o veřejných zakázkách.

Do doby, než budou učiněny všechny zákonné kroky a uplynou příslušné lhůty, není možné proces urychlit ani sdělovat bližší podrobnosti k výběrovému řízení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Budete nějak řešit docházku vašich senátorů?

A jestli ano jak? A nemyslíte, že by stálo za úvahu, aby všichni politici, teda i poslanci a ministři byly z větší části placeni za odvedenou práci? Třeba za to, jak často se účastní schůzí, hlasování, kolik předloží zákonů apod? Nemyslíte, že by to pak politiky motivovalo, aby opravdu makali? Netvr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Hasiči v elektrárně Dukovany mají nový automobilový žebřík s dosahem 40 m

11:44 ČEZ: Hasiči v elektrárně Dukovany mají nový automobilový žebřík s dosahem 40 m

Flotila vozidel dukovanských hasičů se rozrostla o nový automobilový žebřík AZ 40, jehož rameno dosá…