Hasičský záchranný sbor: Bulharští občané vzkazují díky do České republiky

23.07.2024 10:17 | Tisková zpráva

Nasazení českých vrtulníků při přírodních požárech v Bulharsku pokračuje. Jak Black Hawk, tak policejní Bell 412 už každý v akci strávily více než 40 letových hodin a provedly okolo 350 shozů. Během včerejšího dne zasahovaly mezi obcemi Strandhza a Kraynovo u bulharsko-tureckých hranic.

Hasičský záchranný sbor: Bulharští občané vzkazují díky do České republiky
Foto: HZS ČR
Popisek: logo Hasičského záchranného sboru České republiky

V tomto regionu pomáhaly vrtulníky hasit přírodní požáry také během uplynulého víkendu. Vrtulník Black Hawk navíc v sobotu zasahoval také v horském průsmyku Beklemeto. V neděli byl navíc v průběhu návratu na základnu odvolán do mimořádné akce k ohnisku požáru mezi vesnicemi Skutare a Rogosh. Na místě zásahu byla v době příletu jen jedna jednotka místních hasičů a zásah vrtulníku tak výrazně pomohl situaci zvládnout.

Během nedělního večera navštívil na základně v Plovdivu členy odřadu také velvyslanec České republiky v Bulharsku, Miroslav Toman, aby hasičům a pilotům vyjádřil dík za jejich nasazení při boji s místními přírodními požáry. A za pomoc České republice poděkovali prostřednictvím bulharských médií také obyvatelé vesnice Skutare.

Reportáž (čas 4:14 – 6:15) bulharské televize Nova najdete ZDE.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Antonín Seďa byl položen dotaz

Sobotka lhal v TV Nova, vyhodíte ho z ČSSD?

Dnes 26.5.2017 cca ve 20:10 hod. sdělil Sobotka národu, že na rozdíl od Prezidenta jednal podle pravidel. Zamlčel ale skutečnost, že porušil Koaliční smlouvu. Před půl rokem neodvolání Hermana odůvodnil právě touto smlouvou. Lhal tedy tehdy nebo dnes. Vyvodí z toho Vaše strana už konečně nějaký důsl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha opět podpoří dostupnost služeb pro rodiny s dětmi

22:28 MHMP: Praha opět podpoří dostupnost služeb pro rodiny s dětmi

Rada hl. m. Prahy na svém pondělním jednání schválila vyhlášení Programu v oblasti rodinné politiky …