Hasičský záchranný sbor: Experti Institutu ochrany obyvatelstva uskutečnili online výcvik pro francouzsky mluvící africké záchranáře

29.08.2021 22:22 | Zprávy

Výcvik zaměřený na pochopení databázových systémů pro řešení prvotní fáze chemické události: ERG (Emergency Response Guidebook) a WISER (Wireless Information System for Emergency Responders) proběhl ve dnech 18. – 20. srpna 2021 pod záštitou OPCW (Organizace pro zákaz chemických zbraní).

Hasičský záchranný sbor: Experti Institutu ochrany obyvatelstva uskutečnili online výcvik pro francouzsky mluvící africké záchranáře
Foto: HZS ČR
Popisek: logo Hasičského záchranného sboru České republiky

Cílem bylo posílení chemické bezpečnosti afrického kontinentu. Po úspěchu tohoto typu výcviku v angličtině, která se uskutečnila začátkem roku 2021, požádaly francouzky mluvící africké státy o francouzskou verzi stejného výcviku. Kurz absolvovalo 24 profesionálů ze 13 afrických států: Benin, Burundi, Kamerun, Pobřeží slonoviny, Demokratická republika Kongo, Džibuti, Mauretánie, Mauricius, Maroko, Senegal, Seychely, Togo a Tunisko.

Pan Shawn DeCaluwe, speciální poradce OPCW pro otázky ochrany před chemickými zbraněmi, při své slavnostní řeči zvláště ocenil význam Institutu jako organizace, která svými vysoce odbornými akcemi a profesionálním přístupem kontinuálně napomáhá zvýšení chemické bezpečnosti v rozvojových státech.

Více informací o akci je možno nalézt na webu OPCW ZDE.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Jan Lipavský byl položen dotaz

Peníze a kariéra jsou pro vás evidentně na prvním místě

Jestli máte takový problém s tím být Pirát, proč jste stranu neopustil dřív, než se jí přestalo dařit? Možná teď zůstanete dál ministr, možná si pak vysloužíte nějaký dobrý flek, ale to je vám jedno, jak jste se zachoval jako člověk? Bartoš vás kdysi bránil a zastával se vás a co jste udělal vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Do zákaznických center zavítá ČEZ Akademie a poradí s úsporami energií

16:14 ČEZ: Do zákaznických center zavítá ČEZ Akademie a poradí s úsporami energií

Asi každý řeší otázku, jak ušetřit za energie. Zastavte se za námi do Zákaznického centra a my vám v…