Karlovarský kraj: Evropská komise schválila finance pro uhelné regiony

28.09.2022 22:45 | Tisková zpráva

Evropská komise odsouhlasila dotaci pro české uhelné regiony včetně Karlovarského kraje. Jde o celkovou sumu přes 40 miliard korun. V případě Karlovarského kraje se jedná o avizovaných cca 6,2 miliardy korun v rámci Fondu spravedlivé transformace.

Karlovarský kraj: Evropská komise schválila finance pro uhelné regiony
Foto: Karlovarský kraj
Popisek: Karlovarský kraj, logo.

„Velmi vítáme, že Evropská komise schválila finance pro uhelné regiony, mezi které patří i náš Karlovarský kraj. Znamená to možnost postupné přeměny kraje, přechod na nové zdroje energie, vznik nových pracovních míst, rozvoj vzdělávání, vědy a výzkumu. Jsme připraveni peníze využít na uskutečnění strategických projektů a další záměry z území regionu,“ komentoval oznámení z Bruselu hejtman Petr Kulhánek.

Krajský radní Patrik Pizinger k tomu uvedl:  „Je to skvělá zpráva, kterou jsme dlouho očekávali, každopádně pro Karlovarský kraj se tím otevírá velká příležitost podpořit malé a střední podnikání, posílit zaměstnanost a posunout se směrem ke klimaticky neutrální ekonomice.“ Po úvodním zasedání monitorovacího výboru Operačního programu Spravedlivá transformace, které by se mělo uskutečnit 3. listopadu 2022, budou vyhlášeny první výzvy k předkládání projektů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Nelegální přepravy minerálních olejů na severu Čech

11:44 Celní správa: Nelegální přepravy minerálních olejů na severu Čech

Během jednoho dne odhalili celníci na Teplicku tři nelegální přepravy minerálních olejů ze sousedníh…