Královéhradecký kraj: Krajskou centrálu cestovního ruchu povede nový ředitel či ředitelka

22.08.2024 19:39 | Tisková zpráva

Královéhradecký kraj vyhlásil výběrové řízení na pozici ředitele či ředitelky Královéhradecké krajské centrály cestovního ruchu, příspěvkové organizace, která se stará především o propagaci regionu v oblasti turismu. Přihlášky mohou zájemci podávat písemně do 11. října 2024.

Královéhradecký kraj: Krajskou centrálu cestovního ruchu povede nový ředitel či ředitelka
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

Současný ředitel Královéhradecké krajské centrály cestovního ruchu podal v červenci rezignaci na svou funkci, a to ke dni 31. prosince 2024. Jeho rezignaci rada přijala a s ohledem na tuto skutečnost jsme na pozici vyhlásili výběrové řízení. Do konkurzu se mohou přihlásit uchazeči či uchazečky s vysokoškolským vzděláním nejlépe v oboru cestovního ruchu či marketingu, kteří mají minimálně pětiletou praxi v oboru a disponují požadovanými schopnostmi pro vedení naší příspěvkové organizace,“ uvedla náměstkyně hejtmana Martina Berdychová, do jejíž gesce spadá oblast cestovního ruchu.

Královéhradecká krajská centrála cestovního ruchu je příspěvkovou organizací Královéhradeckého kraje. Její hlavní činností je propagovat kraj v oblasti cestovního ruchu, spolupracovat při tvorbě a provádění destinačního managementu v regionu a prosazovat společné zájmy s poradními orgány v oblasti rozvoje cestovního ruchu, mezi které patří oblastní destinační společnosti, města a obce a profesní organizace. Další informace o činnosti organizace jsou na webu ZDE.

Chtěla bych na tomto místě poděkovat současnému řediteli, Martinu Soukupovi. Podařilo se mu sestavit tým a fungování nové organizace, nastavit partnerskou spolupráci v regionu a úspěšně připravit projekty a směřování rozvoje cestovního ruchu v kraji v oblasti udržitelnosti. Velkým úspěchem bylo konání mezinárodní akce TTD, která do kraje přivedla řadu zahraničních partnerů a pro náš kraj znamená příslib větší návštěvnosti turistů ze zahraničí. Věřím, že s novým vedením budeme pokračovat v dobře rozjetých projektech a centrála pomůže v dalším zviditelňování kraje mezi tuzemskými ale i zahraničními turisty,“ doplnila náměstkyně Berdychová.

Předpokládaný nástup nového ředitele či ředitelky je 1. ledna 2025. Mezi požadavky kraje na uchazeče je kromě vysokoškolského vzdělání také praxe v řízení a vedení kolektivu, znalost regionu a destinačního managementu včetně právní problematiky v oblasti řízení a financování příspěvkových organizací. Nový ředitel či ředitelka by měli také ovládat angličtinu na velmi dobré komunikativní úrovni a měli by se orientovat v dotační politice České republiky a Evropské unie.

Písemné přihlášky mohou uchazeči podávat do 11. října 2024 do 12:00 na podatelnu Krajského úřadu Královéhradeckého kraje spolu se všemi náležitostmi, které jsou uvedeny v oficiálním oznámení výběrového řízení na webových stránkách kraje ZDE. Nového ředitele či ředitelku vybere výběrová komise a do pozice jej či ji posléze jmenuje rada kraje.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

svoboda slova

Souhlasím s váma, že svoboda slova není absolutní, ale myslíte, že tím, že budete lidem nařizovat, co si mají myslet a říkat nebo spíš neříkat (narážím na to, že chcete zakázat ,,špatné" názory), že to povede k něčemu pozitivnímu? Že pomáhá něco vyřešit Foltýn, který uráží každého, kdo má jiný názor...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: O voličský průkaz pro krajské a senátní volby lze do pátku požádat online přes Portál občana

19:15 Úřad vlády: O voličský průkaz pro krajské a senátní volby lze do pátku požádat online přes Portál občana

Volby do zastupitelských úřadů krajů a první kolo voleb do Senátu PČR se budou konat již 20 a 21. zá…