MHMP: Operátor ICT získal osvědčení za plnění požadavků na ochranu důvěrných informací a dat

22.06.2024 16:13 | Tisková zpráva

Operátor ICT obdržel osvědčení od Národního bezpečnostního úřadu potvrzující splnění podmínek pro přístup k utajovaným informacím stupně utajení Důvěrné. Platnost osvědčení získala městská společnost do dubna roku 2033.

MHMP: Operátor ICT získal osvědčení za plnění požadavků na ochranu důvěrných informací a dat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova Nové radnice, sídla pražského magistrátu

Tato akreditace je důležitým krokem pro firmu, neboť potvrzuje schopnost zachovávat vysoké standardy bezpečnosti a důvěrnosti v jejích službách. Osvědčení udělené Národním bezpečnostním úřadem (NBÚ) potvrzuje, že Operátor ICT splňuje přísné požadavky na ochranu důvěrných informací a dat.

„Získání tohoto osvědčení je důležitým dokladem odpovědného přístupu k ochraně citlivých informací a zároveň posiluje důvěru zákazníků v městskou společnost Operátora ICT,“ uvedl Daniel Mazur, radní hl. m. Prahy pro oblast ICT, Smart City, vědy, výzkumu a inovací, do jehož gesce městská společnost náleží.

Bezpečnost v oblasti informačních a komunikačních technologií je klíčová z důvodu ochrany citlivých dat, osobních informací a podnikatelských údajů před neoprávněným přístupem, útoky hackerských skupin a kybernetickou kriminalitou. Důsledná bezpečnostní opatření zajišťují integritu, dostupnost a důvěrnost informací.

„Toto osvědčení umožňuje zajistit bezpečnost a důvěrnost při poskytování služeb, které vyžadují zpracování utajovaných informací ve smyslu zákona číslo 412/2005 Sb., o ochraně utajovaných informací a o bezpečnostní způsobilosti. Mám osobně radost z toho, že je to další důležitý krok pro poskytování kvalitní práce,“ doplnil Jan Ladin, ředitel bezpečnosti a člen představenstva společnosti OICT.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

Co se změnilo?

Ještě nedávno ANO tvrdilo, jak je pro ČR největší hrozbou tato vláda a pokud vím, ani jste nepodpořili usnesení, že je pro nás největší hrozbou Rusko, což bezpochyby je, ale nyní si s vládou notujete a mě zajímá, jak to, že jste takto změnili rétoriku? A druhá věc, opravdu myslíte, že když jsme v NA...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

BESIP: Jak správně skladovat a nabíjet elektrokoloběžky, aby neohrožovaly vaši domácnost

22:03 BESIP: Jak správně skladovat a nabíjet elektrokoloběžky, aby neohrožovaly vaši domácnost

Stále častěji jsou uživatelé elektrokoloběžek nuceni řešit požáry elektrobaterií, které vyplývají i …