Ministerstvo obrany pořizuje další ruční zbraně

10.03.2022 21:20 | Tisková zpráva

Ministerstvo obrany uzavřelo s Českou zbrojovkou, a. s., dodatek k rámcové dohodě na pořízení ručních zbraní. Tento krok přichází jako okamžitá reakce na pokračující ruskou agresi na Ukrajině a celkově se zhoršující bezpečnostní situaci s velmi nejistým vývojem.

Ministerstvo obrany pořizuje další ruční zbraně
Foto: mocr.cz
Popisek: Budova Ministerstva obrany ČR

Pořízení zbraní se bude realizovat v souladu s usnesením vlády č. 149 ze dne 2. března 2022, kterým vláda ČR mj. vyslovila souhlas s navýšením rozpočtu ministerstva obrany o 1 mld. Kč.

Za resort obrany dokument, který navazuje na rámcovou dohodu z dubna 2020, podepsal náměstek pro řízení sekce vyzbrojování a akvizic Lubor Koudelka, za Českou zbrojovku předseda představenstva společnosti Jan Zajíc.

Uzavření dodatku dohody, jejíž finanční rámec byl navýšen o 1, 18 mld. Kč bez DPH, umožňuje pořízení především dalších útočných pušek CZ BREN 2 a pistolí CZ P-10 C podle potřeb Armády České republiky v co nejkratším možném čase a to v řádu tisíců kusů.

Pořízením nových zbraní v ráži NATO dojde k úplnému přechodu výzbroje jednotlivce na ráže NATO a typové unifikaci u profesionálních jednotek AČR. Rovněž budou vytvořeny podmínky pro postupné přezbrojení příslušníků aktivních záloh ručními zbraněmi.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Petr Liška byl položen dotaz

Co myslíte tím tlakem pražských úřadů?

Píšete zde taky, že jste otevřený kritice, tak schválně, jsem zvědavý, co mi odpovíte. Netvrdím, že tato vláda, za kterou kopete dělá úplně vše špatně, ale kdyby si vedla dobře, jak vysvětlíte, že se většině lidí napříč regiony vede hůř a hůř, že se pro většinu z nás životní podmínky stále zhoršují?...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Poslanecká sněmovna vás zve na další ročník Sněmovní Open

10:34 Poslanecká sněmovna vás zve na další ročník Sněmovní Open

21. září 2024 vás srdečně zveme na tradiční akci Sněmovní Open. I tentokrát budou celou Sněmovní uli…