NP Šumava: Startuje rekonstrukce hájovny Březník, potřebuje novou střechu

21.07.2024 22:08 | Tisková zpráva

Budova hájovny Březník dostane novou střešní krytinu. Ta současná, ze smrkového šindele, již dosloužila. Na konci léta se navíc bude upravovat střecha infocentra na Poledníku.

NP Šumava: Startuje rekonstrukce hájovny Březník, potřebuje novou střechu
Foto: NP a CHKO Šumava
Popisek: NP a CHKO Šumava

„Šindelová střecha na Březníku dosáhla konce své životnosti. Je proto nutné vyměnit kompletní krytinu za novou. Pochopitelně, s ohledem na historickou hodnotu budovy se bude pokládat opět šindel tentokrát z trvanlivějšího modřínu,“ informuje mluvčí Správy NP Šumava Jan Dvořák.

S rekonstrukcí se začíná v polovině července a trvat by měla do 15. listopadu a chod restaurace nebude omezen, se zachováním bezpečnostních prvků nad vstupem do budovy. Pokud to budou vyžadovat bezpečnostní podmínky, bude přesunuto venkovní posezení, případně bude na krátkou dobu zrušeno.

„V tomto ohledu žádáme návštěvníky o ohleduplnost vůči stavebníkům a zároveň prosíme o shovívavost v průběhu stavby a to nejen v okolí hájovny, ale též na cestě z Modravy na Březník, kde se v době rekonstrukce musí počítat se silnějším provozem motorových vozidel,“ žádá mluvčí Správy Národního parku Šumava.

Na přelomu srpna a září započne úprava střechy nad infocentrem Poledník. Jedná se o opatření, které má snížit vlhkost v suterénu věže. „Střechu nad infocentrem musíme prodloužit a ještě odvést dešťovou vodu dále od objektu věže, a půdorysu původních budov. Tato úprava bude probíhat za provozu, jen s minimálními omezeními pro návštěvníky. V každém případě, do věže nebude vstup omezen, ale i v tomto případě žádáme návštěvníky o shovívavost a obezřetnost v rámci prací,“ říká mluvčí Správy NP Šumava Jan Dvořák.

Tato stavební akce potrvá nejpozději do 15. listopadu a cena díla je necelých 1,1 milionu korun bez DPH. Rekonstrukce střešní krytiny na hájovně Březník včetně finálních nátěrů vyjde na 5,3 miliony korun.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Zbyněk Linhart byl položen dotaz

Zálohy pet láhví

Proč zavádět něco, když podle mě systém třídění odpadů u nás funguje dobře? A je to tak, že pet lahve budu muset vracet nesešlapané, což dělám, když je třídím? Protože jestli ano, tak netuším, kde je mám v malém bytě skladovat a běhat s každou petkou do obchodu je nesmysl. A to bude vykupovat každý ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: Začátek nového školního roku přinesl vejprtským dětem  pěkný dárek

13:34 Nadace ČEZ: Začátek nového školního roku přinesl vejprtským dětem pěkný dárek

Velmi příjemně začal nový školní rok pro děti z krušnohorských Vejprt. Předškoláci věku 2,5 až 7 le…