Nadace ČEZ: Berušky a Včeličky z Kovářské mají nové Oranžové hřiště

16.10.2024 13:28 | Tisková zpráva

Novou třívěžovou soustavu pro děti od dvou let má Mateřská škola v Kovářské. Zároveň se jedná o Oranžové hřiště, neboť na její pořízení přispěla městysu Nadace ČEZ v rámci stejnojmenného grantu finanční částkou 200 000 korun. Hřiště se nachází v zrekonstruované zahradě mateřinky, jíž navštěvuje 34 dětí a je určeno výhradně pro ně. Ovšem v případě akcí pořádaných městysem pro děti, jako je například dětský den, bude pod dozorem zpřístupněno i veřejnosti.

Nadace ČEZ: Berušky a Včeličky z Kovářské mají nové Oranžové hřiště
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

„Svou premiéru si sice hřiště odbylo již během letního příměstského tábora, ale oficialitám se musí učinit zadost. Proto dnes slavnostně a oficiálně otevíráme Oranžové hřiště, které bude sloužit našim Beruškám a Včeličkám, říká  Blanka Miková, vedoucí učitelka MŠ Kovářská. Jak dodává, všichni, tedy i dospělí mají z nového hřiště velikou radost. Dlouhá léta jsme čekali, až na nás v rozpočtu dojde řada. A díky finanční injekci od Nadace ČEZ jsme konečně také dočkali.“

Nové Oranžové hřiště je na první pohled velmi jednoduché. Skládá se totiž z jediné multifunkční třívěžové (centrální věž + dvě malé) soustavy se skluzavkou, průlezkou a mini horolezeckou stěnou, žebřinami a žebříkem. Podle Blanky Mikové totiž při jejím výběru museli vycházet z toho, aby na ni mohly i dvouleté děti.

Nadaci ČEZ založila energetická společnost ČEZ v roce 2002, aby zastřešila svou dárcovskou činnost. Vznikla jako jedna z prvních a stále je největší firemních nadací v České republice. Každoročně tak podporuje řadu projektů, které reagují na aktuální potřeby společnosti. Grantové programy jsou zaměřeny na sociální, kulturní a sportovní projekty a aktivní spolupráci s regiony.  Výší rozdělených příspěvků se Nadace ČEZ řadí ke špičce nadací v České republice. Od svého vzniku až do konce srpna letošního roku podpořila napříč všemi regiony 17 045 nejrůznějších projektů, a to za více než 160 milionů korun ročně. Některá grantová řízení, jako například nejznámější a hojně využívaný grant Oranžový přechod či Stromy, jsou časově omezená a je potřeba si tedy ohlídat termín podání žádosti. Granty Podpora regionů a Oranžové hřiště probíhají celoročně. Od svého založení podpořila Nadace ČEZ realizaci  více než 750 Oranžových hřišť. Více informací ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

MUDr. Róbert Teleky, MBA byl položen dotaz

Návykové látky

Proč je tolik povyku kolem legalizace třeba HHC, CBD, ale i THC pro DOSPĚLÉ? Vždyť v čem jsou tyto látky horší než je třeba alkohol, který je legální, přitom je to také droga a způsobuje dost problémů? Navíc, když něco bude legální, tak se s tím dá trh lépe regulovat a stát si přijde na peníze. Netv...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

HK ČR: Už nestačí ani půl bilionu. České zdravotnictví musí být efektivnější

16:33 HK ČR: Už nestačí ani půl bilionu. České zdravotnictví musí být efektivnější

Hospodářská komora ve spolupráci s Advance Institute realizovala projekt, jenž přináší konkrétní náv…