Nadace ČEZ: Festival Energie pro kulturu přinesl zábavu i pomoc do Hradce Králové

15.08.2020 14:50 | Zprávy

Festival Energie pro kulturu během léta navštíví 6 měst v České republice, kde bude pomáhat podpořit kulturní scénu, kterou zasáhla opatření související s pandemií.

Nadace ČEZ: Festival Energie pro kulturu přinesl zábavu i pomoc do Hradce Králové
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

V Hradci Králové tak diváci mohli spatřit úžasné vystoupení Cirku La Putyka nebo emotivní koncert Anny K. Účastníci festivalu mohli také pomoci minutou šlapání na oranžovém handbiku Nadace ČEZ a podpořit Divadlo Drak nebo Základní uměleckou školu Habrmanova. Pro obě organizace návštěvníci festivalu vyšlapali celkem 96 44 korun.

Letní putovní festival s názvem Energie pro kulturu se setkal s velkým zájmem i v Hradci Králové. V Žižkových sadech návštěvníci ve dnech 13. a 14. srpna podpořili známé umělce, kteří nemohli za koronavirové krize vystupovat. I přes vysoké letní teploty si diváci báječně užili vystoupení Cirku La Putyka, Kašpárka v rohlíku nebo koncert Anny K.

Projekt má za cíl podpořit známé celebrity i lokální umělce. Každý účastník putovního festivalu mohl také pomoci dobré věci minutou šlapání na oranžovém handbiku Nadace ČEZ. V Hradci se šlapalo pro Divadlo Drak a pro Základní uměleckou školu Habrmanova.

V pátek 14. srpna „vyšlapali“ návštěvníci společně pro Divadlo Drak 55 413,- Kč. Příspěvek bude využit na zabydlení zeleného prostoru před divadlem volně přístupnými herními prvky. Nebude to klasické dětské hřiště, ale vystavené objekty, které budou tematicky propojené s estetikou a kouzlem loutkového divadla. Tři tam již stojí a další budou doplněny právě z daru od Nadace ČEZ.
Minutou jízdy lidé pomohli i Základní umělecké škole Habrmanova v Hradci Králové. Výtěžek ve výši 41 034,- Kč podpoří nadané žáky v hudebním, výtvarném nebo tanečním oboru.

Symbolické šeky těsně před koncertem Anny K. převzal od zástupkyně Nadace ČEZ Šárky Lapáčkové Beránkové za Divadlo Drak Tomáš Jarkovský a za ZUŠ Habrmanova Petr Raabenstein.

Putovní festival se dále přesouvá do Českých Budějovic, Ostravy a Liberce, kde zakončí svoji štaci 11. září (více ZDE). V Českých Budějovicích 27. a 28. srpna vystoupí Miro Žbirka, v Ostravě 3. a 4. září Aneta Langerová a festival skončí 10. a 11. září v Liberci, kde vystoupí Tata Bojs.

Podpořené organizace

Divadlo Drak a Mezinárodní institut figurálního divadla o.p.s.
Divadlo Drak je domácí hradeckou scénou, jehož tvorba od počátku vychází nejen z tradice (východo)českého loutkářství, ale také z principu originální autorské tvorby pro děti i dospělé založené na imaginaci a neotřelé nápaditosti. Za svou historii bylo často průkopníkem nových metod a tvůrčích postupů a získalo četná ocenění u nás i v zahraničí. Více informací ZDE.

Základní umělecká škola
ZUŠ Habrmanova v Hradci Králové vyučuje žáky v hudebním, výtvarném a tanečním oboru. Vyučuje jak děti předškolního věku od 5 let, tak dospělé žáky. Od školního roku 2020/21 organizuje Akademii pro seniory. Více informací ZDE.

Nadaci ČEZ založila energetická společnost ČEZ v roce 2002, aby zastřešila svou dárcovskou činnost. Nadace ČEZ podporuje několika grantovými programy sociální, kulturní a sportovní projekty a aktivně spolupracuje s regiony. Výší rozdělených příspěvků se řadí ke špičce nadací v České republice. Více informací ZDE.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jan Lipavský byl položen dotaz

Peníze a kariéra jsou pro vás evidentně na prvním místě

Jestli máte takový problém s tím být Pirát, proč jste stranu neopustil dřív, než se jí přestalo dařit? Možná teď zůstanete dál ministr, možná si pak vysloužíte nějaký dobrý flek, ale to je vám jedno, jak jste se zachoval jako člověk? Bartoš vás kdysi bránil a zastával se vás a co jste udělal vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Do Chrášťan se sjeli sokolníci z celé republiky. Lov s dravci, to je nezvyklá podívaná

22:31 ČEZ: Do Chrášťan se sjeli sokolníci z celé republiky. Lov s dravci, to je nezvyklá podívaná

Hlavní roli na letošním, už 16. ročníku srazu sokolníků v Chrášťanech hráli letos orli skalní, po or…