Nadace ČEZ podpořila hipoterapii pro klienty Oblastní charity Polička

28.02.2022 20:22 | Tisková zpráva

Oblastní charitu v Poličce a její projekt s názvem „Hipoterapie - náš svět z koňského hřbetu" podpořila Nadace ČEZ částkou 25 tisíc korun.

Nadace ČEZ podpořila hipoterapii pro klienty Oblastní charity Polička
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Projekt Oblastní charity v Poličce pomáhá klientům s mentálním postižením. Pro ně je dotyk koňského hřbetu a jízda na koni velmi příjemným zážitkem. Současně se zlepšením psychického stavu jízda na koni pomáhá zmírnit svalové napětí, zlepšit motoriku a stabilitu, pozitivně ovlivňuje dýchání, činnost srdce a celkově harmonizuje celý organismus a umocňuje pozitivní emoce. Pro léčebnou hipoterapií je využita nedaleká odborná jezdecká škola, jejíž činnost je zaměřena i tímto směrem. Nadace ČEZ podpořila projekt částkou 25 tisíc korun.

„Nadaci ČEZ za poskytnutí nadačního příspěvku moc děkujeme. Klienti s mentálním postižením z AC dílen a Denního stacionáře si jízdu na koni moc užívají a těší se na ni. Je pro ně nejen léčebnou terapií, ale i příjemnou zábavou a zpestřením. Příspěvek umožnil zlepšit zdravotní stav našich klientů pomocí jízdy na koni, kterou absolvovali v Květné během loňského léta a podzimu,“ říká ředitel Mgr. Martin Dvořák.

Oblastní charita Polička nabízí v současné době osobám s mentálním či kombinovaným postižením dvě sociální služby. V Denním stacionáři podporuje rozvoj osobnosti dospělých lidí se středním až těžkým mentálním postižením podle jejich individuálních potřeb. Zaměřuje se především na nácvik a upevňování schopností a dovedností potřebných pro život v přirozeném prostředí. V AC dílnách (terapeutických dílnách) usiluje o rozvoj samostatnosti dospělých lidí s lehkým až středním mentálním postižením pomocí pravidelných pracovních činností. Upevňování praktických a sociálních návyků napomáhá tomu, aby se jejich život co nejvíce podobal životu lidí bez postižení. Nedílnou součástí práce jsou i nejrůznější pohybové aktivity od „obyčejných“ procházek až třeba po tanec. V současné době navštěvuje Denní stacionář 19 klientů a AC dílny 28 klientů z regionu Poličska.

Nadaci ČEZ založila energetická společnost ČEZ v roce 2002, aby zastřešila svou dárcovskou činnost. Nadace ČEZ podporuje několika grantovými programy sociální, kulturní a sportovní projekty a aktivně spolupracuje s regiony. Výší rozdělených příspěvků se řadí ke špičce nadací v České republice. Více informací na www.nadacecez.cz.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jan Lipavský byl položen dotaz

Peníze a kariéra jsou pro vás evidentně na prvním místě

Jestli máte takový problém s tím být Pirát, proč jste stranu neopustil dřív, než se jí přestalo dařit? Možná teď zůstanete dál ministr, možná si pak vysloužíte nějaký dobrý flek, ale to je vám jedno, jak jste se zachoval jako člověk? Bartoš vás kdysi bránil a zastával se vás a co jste udělal vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa železnic spouští informační web o ETCS

7:14 Správa železnic spouští informační web o ETCS

Zavedení výhradního provozu ETCS na hlavních koridorech se blíží, Správa železnic proto spouští spec…