Technická realizace projektu, který využívá tzv. odpadní chlad z okruhu chlazení piv, probíhala od listopadu loňského roku a celková investice přesahuje 7 milionů korun. Díky této modernizaci se uspoří ročně minimálně 257 000 kWh elektrické energie, což odpovídá roční spotřebě 37 rodinných domků.
Pivovarnictví je odvětví náročné na energie, které si vyžaduje technologie typická pro výrobu českého piva, jako je rmutovací postup vaření piva nebo oddělené kvašení a ležení. Tato modernizace přináší zásadní úspory elektrické energie při zachování tradičních výrobních postupů a pivovar je opět o něco šetrnější k životnímu prostředí.
„Efektivní a šetrné nakládání s přírodními zdroji je jednou ze strategických priorit našeho přístupu k trvale udržitelnému rozvoji.
Tento článek je uzamčen
Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva