O nové krajské vládě může v Moravskoslezském kraji rozhodnout asi milion voličů

05.10.2016 16:21 | Zprávy

Pětadvacet volebních subjektů – 14 politických stran, 8 koalic a 3 politická hnutí s 1280 kandidáty jde 7. a 8. října do krajských voleb v Moravskoslezském kraji.

O nové krajské vládě může v Moravskoslezském kraji rozhodnout asi milion voličů
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

Kdo z nich bude následující čtyři roky v kraji vládnout a rozhodovat o důležitých záležitostech života obyvatel regionu? Záleží na zhruba 1 milionu voličů, kteří mohou v Moravskoslezském kraji volit, koho vyberou do pětašedesátičlenného krajského zastupitelstva.

Zájem politických seskupení o krajské volby je větší než před čtyřmi lety, kdy se zaregistrovalo 21 subjektů.

Celkem 1319 volebních okrsků se otevře v pátek 7. října ve 14 hodin.

Hlasování končí o 24 hodin později, v sobotu 8. října ve 14 hodin. Lidé, kteří se chtějí voleb zúčastnit, ale nemohou se z vážných (nejčastěji zdravotních) důvodů dostavit do volebních místností, mohou požádat obecní úřad a v době hlasování okrskovou volební komisi o to, aby k nim komise vyslala své dva členy s přenosnou volební schránkou, úřední obálkou a hlasovacími lístky.

Krajské volby v roce 2012 v Moravskoslezském kraji vyhrála ČSSD (27,40 %), z 65 mandátů v krajském zastupitelstvu získala 24. Druhá KSČM (22,78 %) měla 20 mandátů, třetí ODS (9,92 %) pak 9 křesel. Pětiprocentní hranici překročila také KDU-ČSL (8,60%), získala sedm mandátů, a Nezávislí (5,72 %), kteří měli v současném krajském zastupitelstvu pět svých zastupitelů.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MŽP: Šlehačkové bomby s oxidem dusným v žádném případě nepatří do směsného odpadu

11:12 MŽP: Šlehačkové bomby s oxidem dusným v žádném případě nepatří do směsného odpadu

Ministerstvo životního prostředí upozornili provozovatelé zařízení na energetické využití odpadů na …