Policie ČR: Grand Prix České republiky

01.08.2019 17:48 | Zprávy

Tiskovou konferencí odstartoval jeden z nejnáročnějších víkendů pro jihomoravské policisty. Na setkání s médii ředitel plk. Leoš Tržil deklaroval připravenost jihomoravské policie a zároveň požádal všechny fandy motoristického sportu, aby nejezdili na poslední chvíli a zkontrolovali si plánované trasy zejména s ohledem na aktuální uzavírky a cílové parkoviště podle vstupenek.

Policie ČR: Grand Prix České republiky
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Bezpečnost v areálu a na tribunách
Vzhledem ke stále platnému vyhlášenému prvnímu stupni ohrožení terorismem bude obdobně jako v předchozích letech nasazeno více kriminalistů a policistů v civilu, posílen bude monitoring areálu. Se speciálně vycvičenými psy budeme provádět pyrotechnické prohlídky tribun. Na vybraných místech budou instalována betonová svodidla určená k ochraně osob. Návštěvníci musí počítat s důkladnými prohlídkami u vstupů, kde budou v případě potřeby asistovat i policisté. V případě nálezu podezřelého předmětu nebo zaznamenání podezřelého chování ihned kontaktujte policisty. Všichni návštěvníci jsou povinni dodržovat platný návštěvní řád (ZDE).

Zabezpečení majetku
Stovky policistů budou chránit majetek návštěvníků nejen v kempech a na tribunách, ale také v samotném městě a jeho okolí. Vyzýváme všechny účastníky k tomu, aby neponechávali důležité věci ve vozidlech či stanech a doklady a cennosti měli vždy pod kontrolou. Nejexponovanější parkoviště budeme sledovat pomocí speciálního monitorovacího vozidla. Do terénu vyrazí také policisté na čtyřkolkách i koních, které doplní v minulosti osvědčené cyklohlídky. Návštěvníkům bude k dispozici i detašované pracoviště obvodního oddělení a v pohotovosti připravení překladatelé. Problémy návštěvníků z ciziny pomohou řešit i zahraniční kolegové (Rakousko, Slovinsko a také Slovensko).

Doprava

Bezpečnost a plynulost
Zejména ve špičkových dobách (pátek odpoledne, sobota ráno, neděle ráno a odpoledne) očekáváme velmi silný provoz. Řidičům doporučujeme, aby počítali se zdržením a zejména na nedělní závody vyrazili s dostatečným předstihem. Policisté budou na všech kritických místech urychlovat provoz, kapacita komunikací je ale omezená. Řiďte ohleduplně a respektujte pokyny policistů a pořadatelů, stejně jako aktuální dopravní značení. Všichni jsou povinni dodržovat pravidla silničního provozu. Řidiči musí dbát i na zákaz požívání alkoholu a drog při řízení, který budeme kontrolovat.

Vlastní doprava
Příjezdové cesty k parkovištím a kempům budou vyznačeny dopravním značením. Pro příjezd do areálu brněnského Masarykova okruhu doporučujeme využít dálnici D1, z níž jsou nejbližší sjezdy exit 182 – Kývalka a exit 178 – Ostrovačice. Pozor, počítejte s dopravními omezeními, speciálně pokud pojedete po D1 mezi exity 190 a 194.

Parkování
S předstihem si na stránkách okruhu vyberte vhodné parkování určené pro váš dopravní prostředek a adekvátní ke druhu vstupenky (více ZDE). Ušetříte si tak čas a stres a ulevíte provozu v exponovaných místech. V případě extrémně nepříznivého počasí bude platit tzv. „Mokrá varianta“ parkování, sledujte aktuální dopravní zpravodajství, web a sociální sítě.

Veřejná doprava
Návštěvníkům z Brna a blízkého okolí doporučujeme využít autobusy městské hromadné dopravy. Doprava je zdarma a odpadá problém s parkováním.

Aktualizované informace najdete na sociálních sítích:
Facebook ZDE
Twitter ZDE

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jan Lipavský byl položen dotaz

Peníze a kariéra jsou pro vás evidentně na prvním místě

Jestli máte takový problém s tím být Pirát, proč jste stranu neopustil dřív, než se jí přestalo dařit? Možná teď zůstanete dál ministr, možná si pak vysloužíte nějaký dobrý flek, ale to je vám jedno, jak jste se zachoval jako člověk? Bartoš vás kdysi bránil a zastával se vás a co jste udělal vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Do zákaznických center zavítá ČEZ Akademie a poradí s úsporami energií

16:14 ČEZ: Do zákaznických center zavítá ČEZ Akademie a poradí s úsporami energií

Asi každý řeší otázku, jak ušetřit za energie. Zastavte se za námi do Zákaznického centra a my vám v…