Policie ČR: Grand Prix České republiky

01.08.2019 17:48 | Zprávy

Tiskovou konferencí odstartoval jeden z nejnáročnějších víkendů pro jihomoravské policisty. Na setkání s médii ředitel plk. Leoš Tržil deklaroval připravenost jihomoravské policie a zároveň požádal všechny fandy motoristického sportu, aby nejezdili na poslední chvíli a zkontrolovali si plánované trasy zejména s ohledem na aktuální uzavírky a cílové parkoviště podle vstupenek.

Policie ČR: Grand Prix České republiky
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Bezpečnost v areálu a na tribunách
Vzhledem ke stále platnému vyhlášenému prvnímu stupni ohrožení terorismem bude obdobně jako v předchozích letech nasazeno více kriminalistů a policistů v civilu, posílen bude monitoring areálu. Se speciálně vycvičenými psy budeme provádět pyrotechnické prohlídky tribun. Na vybraných místech budou instalována betonová svodidla určená k ochraně osob. Návštěvníci musí počítat s důkladnými prohlídkami u vstupů, kde budou v případě potřeby asistovat i policisté. V případě nálezu podezřelého předmětu nebo zaznamenání podezřelého chování ihned kontaktujte policisty. Všichni návštěvníci jsou povinni dodržovat platný návštěvní řád (ZDE).

Zabezpečení majetku
Stovky policistů budou chránit majetek návštěvníků nejen v kempech a na tribunách, ale také v samotném městě a jeho okolí. Vyzýváme všechny účastníky k tomu, aby neponechávali důležité věci ve vozidlech či stanech a doklady a cennosti měli vždy pod kontrolou. Nejexponovanější parkoviště budeme sledovat pomocí speciálního monitorovacího vozidla. Do terénu vyrazí také policisté na čtyřkolkách i koních, které doplní v minulosti osvědčené cyklohlídky. Návštěvníkům bude k dispozici i detašované pracoviště obvodního oddělení a v pohotovosti připravení překladatelé. Problémy návštěvníků z ciziny pomohou řešit i zahraniční kolegové (Rakousko, Slovinsko a také Slovensko).

Doprava

Bezpečnost a plynulost
Zejména ve špičkových dobách (pátek odpoledne, sobota ráno, neděle ráno a odpoledne) očekáváme velmi silný provoz. Řidičům doporučujeme, aby počítali se zdržením a zejména na nedělní závody vyrazili s dostatečným předstihem. Policisté budou na všech kritických místech urychlovat provoz, kapacita komunikací je ale omezená. Řiďte ohleduplně a respektujte pokyny policistů a pořadatelů, stejně jako aktuální dopravní značení. Všichni jsou povinni dodržovat pravidla silničního provozu. Řidiči musí dbát i na zákaz požívání alkoholu a drog při řízení, který budeme kontrolovat.

Vlastní doprava
Příjezdové cesty k parkovištím a kempům budou vyznačeny dopravním značením. Pro příjezd do areálu brněnského Masarykova okruhu doporučujeme využít dálnici D1, z níž jsou nejbližší sjezdy exit 182 – Kývalka a exit 178 – Ostrovačice. Pozor, počítejte s dopravními omezeními, speciálně pokud pojedete po D1 mezi exity 190 a 194.

Parkování
S předstihem si na stránkách okruhu vyberte vhodné parkování určené pro váš dopravní prostředek a adekvátní ke druhu vstupenky (více ZDE). Ušetříte si tak čas a stres a ulevíte provozu v exponovaných místech. V případě extrémně nepříznivého počasí bude platit tzv. „Mokrá varianta“ parkování, sledujte aktuální dopravní zpravodajství, web a sociální sítě.

Veřejná doprava
Návštěvníkům z Brna a blízkého okolí doporučujeme využít autobusy městské hromadné dopravy. Doprava je zdarma a odpadá problém s parkováním.

Aktualizované informace najdete na sociálních sítích:
Facebook ZDE
Twitter ZDE

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ministerstvo zahraničí

Pane prezidente,proč si myslíte,že Lipavský je dobrý ministr zahraničí?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Do zákaznických center zavítá ČEZ Akademie a poradí s úsporami energií

16:14 ČEZ: Do zákaznických center zavítá ČEZ Akademie a poradí s úsporami energií

Asi každý řeší otázku, jak ušetřit za energie. Zastavte se za námi do Zákaznického centra a my vám v…